За сайта

Автор: Георги Бончев
Дата на последната актуализация: 25 април 2021 г.

Тематика

Тематиката в МИСТЕРИКА е разнообразна и покрива широка гама от теми, но основно са застъпени такива материали, които биват определяни като "необичайни", "свръхестествени" или "паранормални". Отделно от главния блог "Мистерика" има няколко по-малки блога като всеки от тях има своя специфична тематика.

Подборът на теми се осъществява от мен (Г. Бончев), макар че през годините са ми помагали безвъзмездно и други ентусиасти. Никой не ми диктува по никакъв начин (чрез финансиране и т.н.) за какво да пиша или да не пиша. Не винаги съм съгласен с всички изложени идеи в материалите, но ги считам за достатъчно интересни или важни за да ги публикувам.

Авторски права

По-голямата част от материалите в МИСТЕРИКА са мои собствени преработки или преводи (частични или пълни) на статии на чужди езици (английски или руски). Поради това авторските права върху тези материали ми принадлежат според "Закона за авторското право и сродните му права":

Чл. 9. Авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Това не лишава други лица от правото да правят самостоятелно свой превод или своя преработка на същото произведение. (Връзка)

Нямам нищо против преработените или преведени от мен материали да бъдат използвани в други безплатни сайтове като блогове, форуми, страници във Фейсбук и т.н., единствено бих помолил да бъде давана и връзка към оригинална статия в МИСТЕРИКА.

По същия начин и аз се стремя винаги да посочвам източник, когато копирам от друго място материал на български език. Ако някой види свой текст в МИСТЕРИКА и желае той да бъде премахнат, може да се свърже с мен на посочения имейл и ще изпълня искането му. Това обаче не се отнася за материали, които съм преразказал/преработил, а само за такива които съм копирал без промени.

Ако някой реши да ползва мой превод за комерсиални цели - в книга, списание, платен сайт и т.н., бих помолил най-малкото първо да се свърже с мен и да ме помоли за това.

Читателски материали

С удоволствие чета всичко което ми пращат читателите на блога, обаче не гарантирам, че всичко ще публикувам. Понякога някои неща просто не са за публикуване.

А ако все пак решите да ми пратите нещо, за да ме улесните е хубаво да е написано на кирилица и добре форматирано. За мое голямо съжаление много от изпратените ми истории изискват сериозна преработка и коригиране на правопис, стил и т.н. Поради тази причина е твърде вероятно постепенно да спра да приемам зле написани материали.

Не изплащам хонорари :)

Възрастови ограничения

Блогът "Мистерика" е препоръчително да се чете от лица на поне 12 годишна възраст.

Риск

В блога има публикувани редица от така наречените "паранормални игри". Те крият в себе си известен риск. Играйте ги на своя отговорност! Дори не ги започвайте, ако не сте готови да приемете последствията!

Коментари

Желателно коментарите да са написани на кирилица, да са по темата на статията, да няма вулгарности и цинизми в тях и да не нападат авторите или другите читатели.

За връзка

Имейл: misterika_bg@yahoo.com

3 коментара:

 1. Защо чатът е деактивиран?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Защото всичко е тръгнало към небитието

   Изтриване
  2. Анонимен25 юли, 2016 22:12

   И по-точно? Защо си ядосан, моля поне обясни причините поради които деактивираш чата. Ако ти пречи, че не говорим само за неща от тематиката на Мистерика ще се събираме на друго място. Просто в чата се бяха събрали много нормални и приятни хора, а и нали за това е чата, за да споделяме.

   Изтриване

Най-популярни (последни 7 дни)