04 септември 2021

Човекът, който може да пораства и да се смалява, когато си пожелае

 

В Мистерика съм писал за много забележителни личности. Можете да прочете за тях под този етикет:

Странни хора

Крерънс И. Уилърд (Clarence E. Willard) е поредният забележителен човек, който ще представя. През 1913, той отива в посолството на САЩ в Лондон, за да си поднови американския паспорт и да се върне в Америка, чийто гражданин е. Служителят, който го обслужва, го пита каква му е височината, при което Уилърд отговаря - "изберете си някакво число между 175 и 192".

Служителят поглежда Клерънс учудено, при което последният казва "сега ще ти покажа какво имам в предвид". Пред очите на смаяният човечец, Уилърд нараства с десетина сантиметра.

Идват още служители и дори сина на посланника и Уилърд ту нараства, ту се смалява пред смаяните им погледи. Хората го преглеждат обстойно, но не откриват никакви пружини или други приспособления скрити в панталоните и обувките му.

Оказва се, че Клерънс Уилърд е забележителен цирков артист, който обикаля от няколко години Англия и демонстрира невероятната си способност.


Уилърд е роден през 1882 в Охайо, САЩ. Като дете страда от вид парализа и за да преодолее този си недъг, той се научава да се разтяга неимоверно много.

Редовният му номер в цирка е да покани някой от публиката, който обикновено е по-висок от него. Двата застават един до друг и Клерънс започва да се разтяга. Пред изумените погледи на хората, той става по-висок от този, който до преди малко е бил по-високия. Освен това Уилърд умее да си разтяга и ръцете.Лекарите са изследвали Уилърд и са установили, че той има способност да поддържа врата си само с мускулите си, без прешлените.

Клерънс Уилърд умира през 1962 на 79 години.

ИзточникНяма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)