23 август 2021

Repleh Snatas

 

"Repleh Snatas" е изписано на обратно на английски "помощник на сатаната". Това е една градска легенда, която по много детайли прилича на класическите истории свързани с "Кървавата Мери", но успешно е взаимствала новото от съвременните крипипасти базирани на дигиталните технологии.

Според легендата някога в едно семейство от 18-ти век се родило момиче, което имало малък белег на лицето. Като цяло обаче тя била съвсем нормално и здраво дете. В селото обаче тръгнала мълвата, че това е знака на Сатаната. Бащата повярвал в тези приказки и в крайна сметка затворил дъщеря си в една стая пълна с огледала. Освен това редовно я подлагал на различни изтезания, за да "прогони Дявола". Накрая побърканият баща убил момичето, жена си и самия себе си.

Според легендата момичето, може да бъде извикано чрез някое огледало. Точно в полунощ трябва да изпишете шест пъти на огледалото "Repleh Snatas". Единствената светлина в стаята трябва да е от свещ. До тук тази история не е много по-различна от познатата ни приказка за Блъди Мери. Ето го и първият оригинален момент обаче - отгледалото ще се напука, когато Repleh се появи. Вие ще я видите в огледалото как стои зад вас. Може да говорите с нея, но никога не се обръщайте, за да я видите директно, гледайте я само в огледалото. Обърнете ли се, това много ще я разгневи и в зависимост от това в какво настроение е, тя или ще ви убие или "само" ще ви нарани. За да я прогоните, духнете пламъка на свещта и кажете "Repleh".

 

За разлика от Кървавата Мери, Repleh е успяла успешно да се пресели и във дигиталното пространство. Има мистериозна страница посветена на нея. Не всички обаче успяват да я отворят, за мнозина интернет потребители просто ще се покаже грешка. Ако сте от "щастливците" успели да заредят сайта, ще видите изображения на прокълнатото момиче както и зловещи послания от нея. Като фон ще се разнася потискаща музика. 

В някои версии на легендата, ще чуете глас, който ще ви каже да заредите отново сайта в полунощ. Когато се завърнете в уреченото време, на сайта ще се е появило едно текстово поле, където можете да напишете името на някой, на който искате на отмъстите. Според различни версии, понякога се налага да разрешите редица загадки преди текстовото поле да стане достъпно, друг път ще се разнесе гласът на самата  Repleh, която ще иска да играете.

Някои хора, които са посещавали страницата на Repleh, твърдят, че са виждали отражението ѝ в компютърния екран. Е, моят екран е матов, да му мислят хората с гланцови такива.

Какво става ако наистина напишете нечие име в текстовата кутия (пишете Путин, не се срамувайте) ? Според историята, тази личност ще бъде застигната от някакво нещастие или дори смърт. Това че сте постигнали отмъщение обаче си има цена - от тук нататък Repleh ще се появява в сънищата ви.

И макар всичко да звучи като поредната градска легенда, има хора, които са писали по различни форуми, че наистина са имали странни преживявания свързани с въпросния сайт. Следва един пример.

"В началото не изглеждаше страшно - просто сайт с крипи звуци и картинки. Трябваше да си въведа името, имейл адреса и от коя страна съм. След това натиснах един бутон и ме поканиха да се върна отново в полунощ. Не се плаша лесно и затова наистина отново заредих страницата през нощта. Отново крипи звуци и изображения. Постепенно обаче картинките взеха да стават все по-зловещи. Появи се кутия, в която да напиша името на "жертвата". Написах първото произволно име, което ми дойде на акъла - Джон. Трябваше да натисна една картинка на свещ. Когато го направих екрана взе да премигва във всякакви светлини. Започнаха да се разнасят писъци. Веднага затворих сайта. Легнах си и имах сънища свързани с изображенията, които видях в страницата. На следващият ден отидох на училище и всичко беше нормално. Когато обаче се прибрах следобед, майка ми ми каза, че чичо Джон е умрял, вероятно от сърдечен удар. Намерили го в ъгъла на стаята, а на лицето му било изписан абсолютен ужас. Имал и странни белези по гърдите. Веднага отворих отново сайта, там имаше съобщение "твоята жертва е маркирана". През нощта почти не спах. На сутринта видях, че огледалото ми е напукано. От тогава не гася светлините през нощта."

Източник


Линк към въпросния сайт не бе даден в оригиналната статия в Mysterious Universe, затова потърсих на други места. В други статии страницата е описана с повече подробности, има и скрийншотове. Някога е изглеждала ето така:


Даден е линк към сайта, но той или е закрит или не съм от "щастливците", на които да им се покаже. При мен излезе ето това:


Пробвайте и вие на ваша собствена отговорност:

1 коментар:

Най-популярни (последни 7 дни)