25 август 2021

Тели Савалас и призрачният щофьор

 

В Мистерика съм публикувал стотици истории свързани с привидения. Голяма част от тях идват от анонимни източници, което само по себе си не значи, че са фалшиви, но е трудно да бъдат проверени. Настоящата история е от другия вид - за които се знае произходът им.  Тя е разказана от не кой да е, а от Аристотелис "Тели" Саливъс. Може би името нищо не ви говори, но най-вероятно физиономията ще ви е позната. Поне за мен фамилията Саливъс не значеше нищо, но щом видях снимката му, веднага се сетих, че съм го виждал по телевизията. Това е един популярен американски актьор от близкото минало. Най-известната му роля е в криминалния сериал "Коджак".


Разбира се, това че дадена история е разказана от известна личност, също не я прави автоматично вярна, но сякаш е с една идея по-вероятно да е достоверна.

Актьорът разказва, че веднъж, доста преди да стане известен, му се наложило да пътува посред нощ в щата Ню Йорк. Било около 2:00 и бензина му свършил. Савалас излязъл от колата и се придвижил пеша до един ресторант от денонощната верига Уайт Касъл. Там му казали къде е най-близката денонощна бензиностанция. Проблемът бил, че или трябва да върви много по пътищата или да мине по една пряка пътека минаваща през гората.

Савалас се чудел какво да прави, когато нечий глас го изненадал и дори леко стреснал. Аристотелис се обърнал и видял голям бял кадилак на пътя. Вътре седял плешив мъж с гангстерски вид облечен в бял костюм. Савалас се учудил как този автомобил го е приближил без да го чуе, но нямал много време да разсъждава върху това. Човекът го попитал дали е ок и дали има нужда от помощ. Савалас казал с несигурен глас, че му е свършил бензина и има нужда да стигне някак си до близката бензиностанция. Странникът предложил да го закара. Тели се съгласил и се качил в кадилака. Веднага придобил усещането, че има нещо сюреалистично в цялата работа. Гласът на шофьора бил стържещ и постоянно си въртял врата. За щастие на бъдещият известен актьор нищо лошо не се случило и те пристигнали на бензиностанцията.

В този момент Аристотелис осъзнал, че няма и пари. Странникът с белия костюм извадил 5 долара и му ги подал. Савалас го помолил да напише на листче името и адреса си, за да може да му върне парите. Човекът в бяло така и направил, но освен това попитал с най-гробовния възможен глас дали Тели познава бейзболен играч на име Джими от отбора на Ред Сокс. Актьорът казал, че не го знае, при което онзи казал, че е жалко, че не го познава, защото са били добри приятели.

След като на бензиностанцията напълнили една туба с бензин на Тели, шофьорът на кадилака го откарал обратно при неговата кола.

На следващият ден Савалас четял новините и попаднал на съобщението, че бивш играч на Ред Сокс на име Джими е починал. Тели бил шокиран, явно това бил същия Джими, за който предишната нощ човекът с белия костюм бил питал. Бъдещият известен актьор веднага набрал телефонния номер написан на листчето, за да изкаже своите съболезнования на човека за загубата на неговия добър приятел. От другата страна на линията се чул женски глас. Аристотелис описал шофьора на кадилака и помолил да разговаря с него. Тогава жената попитала с леден глас дали това е някаква лоша шега, защото описанието било на мъжа ѝ...който бил мъртъв от 4 години!

Савалас отново бил шокиран, но настоял, че не си прави шега. Дори предложил на жената да се срещнат. Тя се съгласила и донесла фотографии на починалия ѝ съпруг. Тели веднага разпознал мъжа от кадилака. Той от своя страна показал хартийката с адреса и жената на свой ред познала почерка на съпруга ѝ. И между другото човекът починал след като се застрелял в гърлото.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)