06 юли 2021

Прокълнати казани - III

 

Последната история в настоящата поредица е свързана с американския  сериен убиец Ед Гейн, който признава за убийствата на две жени през 50-те години, макар че се предполага, че жертвите му са много повече. Той е прототипът на много злодеи във филми и книги като "Мълчанието на агнетата". Освен като убиец Гейн става известен и с това, че обира гробове, а от кожата и костите на труповете прави различни неща - украшения, портмонета, дори столове. Изродът е съден, но съдът преценява, че е твърде луд, за да носи отговорност за действията си и затова е затворен в психиатрия до края на живота си. Умира през 1984.

Интересно, но след неговия арест, Ед Гейн става нещо като знаменитост и цялата му покъщнина е разпродадена на търг. Един от предметите е един казан. Легендата твърди, че в него извратенякът е държал човешки части. 

Казанът е купен от жена, която дълги години до използва като...саксия, в която сади цветя. Явно и тя не е много наред, но поне не се случват други странни неща. Така е до момента, когато след много години жената решава да подари съдината на своя внук Дан Макинтайър. По онова време той не е запознат с историята на казана. 

На човекът започват да му се случват странни неща. Разболява се от някаква мистериозна болест, електрическите уреди в дома му започват да се изключват и т.н. Един ден на гости му идва приятел, който е запознат с историята на Ед Гейн. Виждайки казана, той пребледнява като призрак. Казва на Дан, че това е казанът използван от серийния убиец.

Дали това не е съчинение измислено от Макинтайър? Имам силното усещане, че може да е точно така, защото през 2015 човекът продава казана на търг за добри пари.

ИзточникНяма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)