12 юли 2021

Нетипични същества-сенки - I

 

В блога имам специален етикет за хората-сенки. Дали това са демони, призраци, гости от други измерения и т.н. не се знае. Общото обаче е, че макар рядко да може да се различат някакви черти, тези същества имат хуманоидна форма и ръст колкото на типичен възрастен човек. Оказва се, че има и случаи на наблюдавани паранормални сенки, които не попадат в това описание.

Първият описан случай в тази нова поредица е изпратен на автора на оригиналната статия, от която превеждам, от жена на име Тара Омлор. През 2014 тя със семейството си се премества в сравнително стара тухлена къща. Около 2 години няма никакви странни прояви, но тогава постепенно свръхестественото влиза в играта. 

Първите необичайни проявления са внезапна поява на някакъв аромат. Това често се случва при наличието на полтъргайст, но обикновено миризмите са неприятни. Настоящият случай не е такъв, тук ароматите като цяло са благовонни - на прясно изпечен хляб, пържен бекон, боровинков пай, цигари, дори скъп мъжки парфюм. Миризмите изчезват така внезапно и както се появяват. Семейството не си въобразява, случвало се е да имат гости и гостите също да усещат внезапно появилата се миризма.

Появата на най-странното нещо, тепърва предстояла. Един ден Тара и мъжът ѝ били в подземния етаж и се занимавали с прането. Една от котките им била с тях. Тя внезапно взела да съска към далечната стена, след което избягала от мазето. Слисаните мъж и жена видели как от стената излиза някаква сенчеста фигура - около метър висока, ходеща на четири крака и с опашка. Много наподобявала маймуна. Съществото притичало през помещението и изчезнало в отсрещната стена.


Създанието-сянка започнало да се появява по-често. Винаги в мазето и винаги тичало от едната стена до другата. Семейството дори му измислило име - Нана. Тара твърди, че понякога сянката проявяла признаци, че е наясно с обкръжението си, не е едно от онези привидения, които са вид "запис" на минали събития, който се показва отново и отново. Веднъж Тара подготвяла прането и си пеела някаква песен. Нана излязла както обикновено от стената, но докато се придвижвала през стаята, тя подскачала в ритъма на песента. Друг път сянката сякаш протегнала ръка към мъжа на Тара.

Тара се свързала със старата жена, от която купили къщата. Тя казала, че никога не е имала странни преживявания, а е живяла в къщата около 50 години. Освен това Тара се опитала да проучи историята на парцела - дали примерно някога не е имало гробище там, но до колкото успяла да установи това винаги е било просто фермерска земя. Питала е и съседите от близките къщи - те са нямали странни преживявания.

Последното, което направили от семейството е, че са провели няколко сеанса със записи на звук (така наречените EVP). Един единствен път записали призрачен мъжки глас, който казал "здравейте там".

ИзточникНяма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)