26 юли 2021

Вандализъм в немски музей с конспиративен привкус и българска връзка

 

През 2020 бяха извършени серия от вандалски постъпки в пет музея в Берлин. Общо около 70 артефакта са били залети с някаква течност. Повечето предмети не са сериозно повредени, но има и значително пострадали. Разследващите вярват, че тези действия са в резултат от разпространявани конспирации свързващи музеите със световен сатанински елит, който извършва ритуали и дори жертвоприношения, при които се използват древните артефакти пазени в музеите.


Не за първи път някой от тези музеи става сцена на престъпни действия. През 2017 от музея Боде са откраднати златни монети. Това обаче е било направено по-скоро с цел печалба, а не поради ширещи се конспирации. Сега случаят не е такъв. 

Източник

Макар да знаех за въпросните теории твърдящи, че светът се управлява от сатанински елит, досега не бях попадал на частта, която свързва въпросния елит с музеите. Какви ли още от странни по-странни теории се разпространяват в ъндърграунд средите на вярващите? Нищо не може да ме изненада след като преди 5 години идиотите пуснаха теорията, че в пицарии в САЩ се извършват ритуални изнасилвания на деца:

Пицагейт - конспирация или поредна глупост на американските идиоти

Впрочем нападенията с течности над музейни артефакти се оказва, че не са нещо напълно ново. Как съм пропуснал тази новина от 2018:

Съдят в Атина две българки за вандализъм

Двете са арестувани в Националния исторически музей на Гърция в опит да намажат с олио експонатите. Пред полицията двете българки твърдели, че са вярващи и пръскали с олио и светена вода по експонатите, за да ги направят "чудотворни".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)