27 май 2021

Уиджа истории - VIII

 

История от сайта liveabout. Потребител на име Джо разказва как, когато бил на 15, участвал в Уиджа сеанс в Пърт, Австралия. По време на заниманието нищо особено не се случило и Джо бил доста скептичен, през цялото време си мислил, че просто заедно с приятелите си волно или неволно движат с пръсти показалеца. 

През следващите дни обаче започнали странностите. Всяка нощ точно в 3:15 Джо се будел облян в студена пот. Винаги имал чувството, че някой го наблюдава от сенките.

Един ден намерил показалеца от Уиджа дъската в своята стая. Не знаел как се е озовал тук, защото го били изхвърлили. Джо решил, че именно показалецът предизвиква среднощните кошмари и отново го изхвърлил като този път дори го разбил на части, но нещата не се успокоили. Все така продължил да се буди в 3:15 и дори да забелязва някакви странни сенки в стаята си.

Сенките ставали все по-големи. Наподобявали перфектно кръгли кълба, които обикаляли стаята след което излизали през прозореца. Джо се опитвал да ги игнорира като се завивал през глава с одеялото.

Една нощ Джо се събудил пак в 3:15 и семейното куче било до леглото му, то скимтяло уплашено. Момчето решило, че животното просто иска да излезе навън по нужда и го извел. Веднага обаче кучето се появило на прозореца като пак скимтяло. Джо го пуснал обратно вътре. Кучето пак застанало до леглото и пак издавало скимтящи звуци. Джо пак го изхвърлил навън и животното пак се появило на прозореца. Този пък обаче момчето не бързало да го пуска обратно. Накрая все пак на Джо му омръзнало да слуша дращенето по прозореца си и пак пуснал кучето вътре. Докато се прибирал към стаята си минал покрай банята. Вратата била открехната и вътре светело. Кучето което вече било в стаята на момчето, ръмжало отвътре. Джо си помислил, че животното ръмжи на неговата сянка, която се получава от светлината идваща от банята. Извикал кучето си и то дошло, но продължило да ръмжи гледайки някъде зад момчето. 

Джо осъзнал, че кучето не ръмжи на него и бавно се обърнал. Това, което видял, го стъписало. Приличало на голяма птица, която с разперени криле почти допирала тавана. Сякаш обаче съществото не докосвало пода. Изглеждала повече като сянка отколкото като живо създание.

Джо побягнал по коридора, а "птицата" го последвала. Изчезнала едва след като момчето се затворило в стаята си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)