06 август 2020

МИСТЕРИКОН (6 август 2020)

Вижте тази снимка по-долу, какво си мислите? Че най-после някой е успял да улови на перфектен кадър легендарния тип НЛО известен като "Черни триъгълници"? Че е фалшификация? Че е поредната снимка на американските стелт бомбардировачи F-117? Впрочем за много от наблюденията на НЛО "Черни триъгълници" през 80-те се смята, че всъщност са наблюдения именно на F-117. Този самолет започва да се ползва от американската армия още през 1981, но официално обявяват съществуването му през 1988.  Да, сигурно трябва това да е прототип на един от първите направени F-117. 

Ок,  това е истинска снимка. И да, това са американски самолети. Само дето снимката не е направена през 80-те, а през 1943! Янките доста отдавна са имали триъгълни самолети! Този модел от снимката е известен като Northrop N9M. За F-117 има конспиративна теория, че е направен на базата на извънземни технологии, с които американските военни са се сдобили при падането на НЛО в Розуел през 1947. Northrop N9M обаче е създаден години преди най-известният НЛО инцидент. Не, няма да измислям нова конспирация, че и той има извънземен произход, но все пак ми е странно, че "черни триъгълници" са летели още през 40-те години.Следва една куриозна новина. Много рок и метъл групи освен албумите си предлагат и различни допълнителни аксесоари на феновете си - обикновено тениски, значки, постери. Култовата банда Cradle of Filth свиреща в стила (лигав) блек метъл е решила друго:


Хм, 2020 и торбата ѝ с изненади. В интерес на истината идеята на CoF не е съвсем оригинална. Има бири посветени на разни банди. Но пък ето, че някой най-после помисли и за феновете трезвеници.


Една новина от България:


През 2016 публикувах тази статия:


Този котак все още е жив, макар и доста стар, но странното завръщане се случи отново! Един друг котарак на един съсед изчезна преди повече от година, ние го успокоявахме с думите "нашият така изчезна, ама след много време се върна", без да вярваме, че чудо може да се случи втори път. Но тази седмица разбрах, че котаракът на съседа се е върнал! Целият бил кожа и кости и много рани. Явно нещо става тук! Подозирам една определена личност, който май взема пари от някакви западни фондации да спасява бездомни котки. Изглежда улавя местни котки и ги кара в София където ги показва пред западняците - "ето, тези котки спасих". Те му дават пари, а след това той ги изхвърля и може би дори ги убива! Нашият и другият котарак са оцелели и успели някак си да се дотътрят от София. Разбера ли, че това е истина, дупе да му е яко на този "защитник" на животните!

Следва кинорубриката. "What Ever Happened to Baby Jane?" излиза през 1962 и в него няма чудовище, поне не и такива със свръхестествен произоход. Но злодеи има - хората могат да бъдат не по малки злодеи от талъсъмите и другите подобни.

3 коментара:

 1. Котките са много привързани към дома, не към стопанина :) Те някакси като птиците намират пътя към дома и изминават хиляди километри. А, че има гадини дето тормозят кучета, котки и ред други животни е безспорно. В България максимата, че щом не дава мляко и месо е излишно, ще живее вечни времена, за съжаление....

  ОтговорИзтриване
 2. Понякога съдбата просто не иска да те остави намира с нейните съвпадения и странности. Тази сутрин, 6 декември реших да погледна последния излязъл някога бюлетин МИСТЕРИКОН, защото помнех, че кинорубриката не беше довършена. Оказа се, че е излязъл точно преди 4 месеца на 6 август. Чудих се дали окончателно да изоставя нещата така, да подновя бюлетина само колкото да дам всички оставащи трейлъри или да продължа рубриката в МИНИ-МИСТЕРИКОН в по-малкия ми (на път да бъде закрит и той) блог "Мистерика Дейли". Погледнах там кога е излязъл последния МИНИ-МИСТЕРИКОН и се оказа, че това се е случило точно преди 6 месеца, на 6 юни. При два такива съвпадения решението бе взето лесно. Ето го новият МИНИ-МИСТЕРИКОН:

  МИНИ-МИСТЕРИКОН (6 декември 2020)

  ОтговорИзтриване
 3. само не разбрах , защо прекратявате работата по блога????Нещо явно пропуснах, но здраве да е!Жалко....останах без четиво за лека нощ😅

  ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)