24 юли 2020

Шейсетте години - най-наркоманският период в скорошната история на човечеството

60-те години на ХХ век. Времето на хипитата, дългите коси, свободната любов, наркотикът ЛСД и на какви ли още не субстанции. Не казвам, че това е най-наркоманският период в цялата история на човечеството, само защото не знаем какви са ги вършили нашите предци с халюциогенните гъби в дълбоката древност.  60-те години обаче е напълно възможно да не са далеч от древността по употреба на опиати. За това говори долната новина от миналата година. Дори десетилетия след времето на хипарите, веселбата с техните наркотици продължава.

Един технически ентусиаст попаднал в подземията на Щатския университет в Калифорния на стар модуларен синтезатор Buchla Model 100. Модуларните синтезатори нямат клавиатура, те използват капацитивни плочки, за да произвеждат музика.

Човекът с радост се заел да възстановява тази антика използвана от студентите през 60-те години.  След 45 минути обаче усетил, че започва да се чувства странно. Това било началото на 9-часов ЛСД трип! Оказало се, около плочките на синтезатора има кристали на този наркотик, който без проблеми се абсорбира от кожата на хората. 

Каква е поуката? Винаги използвайте ръкавици (и други предпазни средства) имате ли си работа с хипита!Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)