12 юли 2020

2020 продължава с пълна пара!

За разлика от останалите статии в блога, тази не е подготвена предварително, а е писана на момента. И именно затова днес статията не излезе в обичайния час 3:30, часът на дявола. Вероятно съвсем скоро в МИСТЕРИКА ще бъде преустановено редовното пускане на ежедневни статии - ето още нещо, което може да припишем на настоящата много необичайна 2020 година. 

Това не е моя прищявка, няма как просто така да спра блога, причината е външна. Започвам нова работа, която ще е по-различна от всичко, което съм правил досега. Ще имам много да уча и наваксвам, дори в почивните дни. Надявам се постепенно нещата да се нагласят и да ми остава повече свободно време. Но дотогава може да има седмици (и дори месеци), в които няма да излиза нищо в блога. Рано или късно обаче ще се върна към МИСТЕРИКА, това е проектът на моят живот, а и твърде много хора го четат с удоволствие, за да го зарежа просто така.

А сега за новите събития, които доказват, че живеем в странни времена. Преди една седмица публикувах този материал:


Кой би си помислил, че само седмица по-късно България ще се тресе от невиждана от години политическа криза? Имали сме протести и преди, но едва ли някой е вярвал, че ще имаме такова безпрецедентно обединение - сини и червени, леви и месни, млади и стари излязоха на протест срещу мафията. Дали обаче всичко бързо ще затихне с летните жеги и истинският властелин на България ще продължи да управлява необезпокоявано от сараите си? Или тронът на Недосегаемият се разклати за първи път?

Плажът в Росенец като сцена от филм:


А какво да кажем за кометата C/2020 F3 ? В статията за 2020 от миналата седмица писах, че всичко може да се случи, включително и да има много и различни космически събития. Ето едно от тях - от Земята за известно време можеше да се види с невъоръжено око тази комета! В други години това щеше да е водещо събитие. Сега обаче почти никоя медия не го отрази, просто толкова много неща се случват, че вече дори пренебрегваме някои.

Ще завърша настоящия материал със статистиката свързана с Covid-19. Последно я дадох в ето тази статия от месец юни:


Беше грешка да спирам да я следя. Както много пъти се е доказвало - това, че си заравяш главата в пясъка, не е гаранция, че проблемите ще изчезнат. Отделно по-късно днес вероятно ще пусна и в Мистерика Дейли сборна статия с новини посветени на коронавируса. Може би ще е включено едно послание, което уж извънземните са ни отправили, но може и да го оставя за отделна статия за през седмицата.


В световен мащаб:

Случаи на заразяване: 12 847 839  ()

Смъртни случаи: 566 240 ()

Излекували се: 7 246 209 ()

Все още болни: 5 035 390 ()

Източник

В България:

Случаи на заразяване: 7 175 ()

Смъртни случаи: 267 ()

Излекували се: 3 311 ()

Все още болни: 3 597 ()

Източник

Средна смъртност за света: 4.41% ()

Средна смъртност за България: 3.72% ()

Скобите след съответните цифри са празни, това е защото не искам да правя сравнение с нещата от преди един месец - ясно е, че разликите ще са големи. Другата седмица, живот и здраве, ще сравня стойностите, за да видим на къде се движим.

Вероятно ще го направя традиция - неделните статии да се пишат на момента, а не предварително. Така дори и да спре редовното публикуване на материали в блога, поне един ден в седмицата ще излиза нещо.

2 коментара:

 1. Радослав12 юли, 2020 11:18

  Успех на новата работа Георги!

  Времето с което разполагаме в тази Реалност и в тази крехка Човешка обвивка е изключително кратко и с напредване на възрастта човек вижда как дори да му се иска да свърши и опита толкова много неща, чисто и просто не може!

  Ако теорията за МултиВселените е вярна и Съзнанието има възможност да изживее Всяка една възможна комбинация, това може да ни обнадежди, че все пак ще намерим време за Всичко, ако не в този живот, то в някой от Безбройните други :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря!

   Иначе ето и обещаната статия в Мистерика Дейли:

   http://misdaily.blogspot.com/2020/07/blog-post_12.html

   Цитат от нея:

   Второто нещо, което прикова вниманието ми е, че поне според описанието в оригиналната статия от която превеждам, житният кръг много точно представя корона-вируса от научна гледна точка. Някои явно има добри познания по микро-биология. Една конкретна част на вируса обаче е дадена в 100-кратно увеличение. Защо? Според автора на статията така извънземните искали да ни покажат къде да насочим усилията си в борбата с коварния убиец. Кой знае...в година като настоящата 2020 нищо не би ме учудило!

   Изтриване

Най-популярни (последни 7 дни)