16 юни 2020

Извънземни катастрофи преди Розуел - ч. III

Следва предполагаем случай от 1790 година разиграл се във френския град Алансон (Alençon) намиращ се на запад от Париж. Тази история става популярна през 1975 благодарение на НЛО изследователя Жак Вале, който на свой ред я е чул от човек на име Антонио Феноглио. Феноглио на свой ред твърди, че през 1967 е намерил сведения за случая в архивите на Френската академия на науките.

През юни 1790 полицейски инспектор от Париж на име Лебьоф е пратен да разследва странните събития. Неговият доклад разказва следното:

На 12 юни в 5 сутринта няколко фермера виждат огромно огнено кълбо в небето. Първоначално хората си мислят, че това е запалил се балон. Той обаче прави движения, които са невъзможни за един балон. Обектът се забива в близък хълм като растителността наоколо се запалва.

Селяните се втурват да гасят пожара, който заплашва да обхване цялата местност. След това виждат, че "балонът" всъщност е сфера, която все още е топла на допир. Обектът е достатъчно голям, за да може да се побере цяла карета в него. Няма никакви следи по него въпреки катастрофата.  От цялата околност се стичат любопитни хора.

Това което се случва в последствие изумява всички. В сферата се отваря врата и един човек излиза от нея. Той е облечен в странни дрехи, казва няколко думи на непознат език и след това побягва в гората. След това сферата избухва. Навсякъде се разхвърчават парчета, които горят докато не се превърнат в пепел.

Някои хора си мислят, че цялата тази история е пълна измислица на Антонио Феноглино. Френската академия на науките отрича в архивите си да има документи описващи случая.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Какво още се крие в секретните архиви на Ватикана

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)