14 юни 2020

Извънземни катастрофи преди Розуел - ч. II

Следва случай от 1211 г. Описан е от английски хроникьор на име Гервас от Тибъри (Gervase of Tilbury). Място на действието е град на име Клоера (Cloera), който или вече не съществува или е известен под друго име, защото не мога да намеря статия за него в Уикипедия. 

Местният свещеник провежда литургия в църквата на града, когато от небето се спуска котва на въже. Тя се закача за арката над църковната порта. Богомолците веднага излизат навън и виждат в небето въздушен кораб. От този странен въздухоплавателен съд се спуска един "човек", вероятно за да освободи закачилата се котва. Той обаче не слиза по въжето, а се движи във въздуха все едно плува във вода. 

В първата статия от настоящата поредица описах как френските селяни пребили с камъни падналите от въздушния кораб странници. Тези английски селяци не им отстъпват по селяндурщина - те решили да заловят "човека" спуснал се от кораба. А после се чудим защо в ХХ век "извънземните" отвличат хора - просто ни го връщат.

Попът обаче проявил здрав разум и призовал съселяните си да освободят странника. Той веднага "доплувал" обратно до кораба си. Екипажът на този странен летателен съд прерязал въжето и отлетели без котвата.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Вълнуващи космически сигнали - част I


Вълнуващи космически сигнали - част II


Вълнуващи космически сигнали - част III

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)