20 януари 2020

Правоъгълни облаци и огънят на Свети Елмо!

В последните месеци зачестяват наблюденията на странни правоъгълни облаци. Теориите, както винаги, са много и противоречиви. Според някои тези снимки са фалшиви, обработени с фотошоп. Не изключвам някои от долните фотографии наистина да са такива, някои от местата, където са публикувани, имат незавидна слава - жълти вестници и Reddit, където всеки може да напише и качи каквото си иска без да е ясно истина ли е или не. И все пак не изключвам възможността поне някои от случаите да са истински. На какво се дължи този странен небесен феномен? Както казах - теории много. Започваме с дежурната - извънземните!

Любителите на теориите на конспирациите пък казват, че това е поредният правителствен експеримент. Криптозоолозите в случая нищо не казват, защото няма как да свържат Бигфут и Неси с тези квадрати в небето. А, няма, дайте ми едно шише с уиски и след няколко часа ще съм навързал тези облаци с Неси, дъските Уиджа и кучето на Бойко Борисов!

Скептиците за пореден път тръбят, че това е естествен феномен (когато не тръбят, че е измама, разбира се).

Фаталистите виждат поредната поличба за края на света.

А аз си мисля дали аероклуб Сонора не се е развихрил отново, това е най-близкото обяснение за "свръхестествения шегаджия" (trickster), което е в съответствие с теориите на Джон Кийл и Магония.


Съставете си и вие ваша теория на базата на показаните снимки и единично видео, а също така вижте и другото видео след снимките, то е много много интересно!

Следва един клип на електрически феномен заснет някъде в САЩ, вероятно през миналата 2019-та година. Наричат го "огънят на Свети Елмо", но според мен няма голяма разлика от типична кълбовидна мълния, която сама по себе си също е много загадъчна. Между другото свети Елмо на български е известен като Еразъм Охридски. Тоест има българска следа в цялата работа!ПОДОБНИ СТАТИИ:

НЛО клипове от месец ноември 2019


>

Странности в гората - IV


>

Странности в гората - V

2 коментара:

  1. Огънят на Свети Елмо, ако не е фалшив клип, не е ли възможно да е кълбовидна мълния?

    ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)