01 януари 2020

Обзор на 2019

Първата статия за новата 2020 ще е обзор на изминалата година. За разлика от друг път няма да правя цяла поредица. Всичко ще е събрано в една единствена дълга статия.

А каква година само беше. Още на 1 януари НАСА произведе новина. Сондата "Нови Хоризонти" се доближи до космическото тяло 2014 MU69 известно и като Ултима Тули и го засне. Е, не се оказа извънземен кораб, а астероид, но формата му беше повече от странна. // Източник


Няколко дни по-късно китайски луноход кацна на тъмната страна на Луната! // Източник


Имаше и неочаквани събития свързани с космоса. Като големият метеор, който избухна над небето на Сибир. За пореден път ни се размина, но кога ли нещо такива ще ни удари директно? // Източник


Преди обаче да ни думне някой метеор, вероятно ще ни унищожи земен катаклизъм. През февруари Хавана, Куба бе пометена от торнадо. // Източник


Друго което нон-стоп се случваше от началото до края на 2019 бяха пожарите. Целият свят гореше - от Бразилия до Австралия. Дори знаменитата катедрала Нотр Дам в Париж изгоря!Следва видео на една гигантска земна дупка отворила се насред нива в Индонезия.А това видео е от Китай и е качено в Мрежата през юни. Свлачище помита път.През годината имаше и няколко силни земетресения, за щастие с не много на брой жертви. На 6 юли земетресение със сила 7.1 по скалата на Рихтер удари района на Лос Анджелис, САЩ. // Източник
В края на годината неочаквано изригна "заспалият" вулкан на новозеландския остров Уайт.На няколко пъти светът бе изправен на ръба на голяма война, още ми е чудно как не се стигна до нея. Може би "кукловодите" не са приключили с приготовленията си и ще ни я сервират по-късно през настоящата година?

През февруари Пакистан свали два военни самолета на Индия във въздушното си пространство. Само да припомня - и двете страни имат ядрени оръжия! // Източник


А в България следваха убийство след убийство. Дори моят роден край влезе в новините с едно двойно убийство:


По този случай много неща останаха недоизказани, това което се говори в града се равнява на някои от най-големите конспирации, които съм чувал.

А в Русия това което следваше едно след друго бяха взривовете. Най-сериозен бе този случил се в Архангелск през месец август. И до сега се спори дали се е взривил малък атомен реактор или някакво експериментално ядрено оръжие. Във всеки случай повишаване на радиационния фон бе отчетено чак във Финландия. За пореден път се видя колко безотговорни са руските власти.През 2019 имаше и доста поводи за зараждането на конспирации. Като "самоубийството" на Джефри Епщтайн, милиардерът-педофил, който бе първа дружка с редица важни клечки като президента на САЩ Доналд Тръмп. Дали не го "самоубиха", за да не се разбере, че много политици са вземали участие в оргиите с непълнолетни момичета? // Източник


През годината имаше и множество зловещи случки от които направо можеше косата да ти настръхне. Още в началото на 2019-та в Австралия откриха игли в грозде продавано в магазините. // Източник


Кой да предположи, че в края на годината подобно нещо ще се случи и в България. Дете откри игла в пържолата си. // Източник


На криптозооложкия фронт също имаше раздвижване:

Учени откриха гигантска пчела, изчезнала преди десетилетия

"Новооткритата" пчела сравнена с обикновена пчеличка:


В Дания пък двама ВИК работници откриха средновековен меч. // Източник

Това бе само едно от многото археологически открития направени през годината.


Въобще 2019-та бе една луда и интересна година. Очаквам настоящата 2020-та да е още по-вълнуваща.

4 коментара:

 1. За Много Години Георги!

  Пожелавам ти много Здраве, Енергия, Пари и Свободно Време през което да можеш все така всеотдайно да списваш в Мистерика - Нашето общо онлайн местенце където търсим отговорите на безбройните Неизвестни въпроси пред Човечеството!

  Новото десетилетие, което е пред нас определено ще донесе много предизвикателства с тези невероятни промени на които ставаме свидетели всекидневно - Климатични Катаклизми, Демографска Зима, Machine Learning, Изкуствен Интелект, все по-всеобхватна автоматизация, а с нея и чудовищни нива на безработица и сътресения в обществото, които ще ни накарат да се замислим какво вобще правим на Земята, как да се адаптираме като има милиарди на практика вече ненужни хора, които до вчера са вършили задачи, които днес се изпълняват от машините.

  През следващото десетилетие при добро стечение на обстоятелствата се очертават, пилотирана мисия до Луната, Вълнуващи открития във Физиката, които да ни помогнат да разберем по-добро тъканта на самата Реалност и Време-Пространството, Геополитически войни, промени в самия Социум, които да редефинират човешките взаимотношения и смисъла на живота вобще - Виртуална Реалност, обвързване с Виртуални Аватари, все по-реалистични RPG в които хората прекарват живота си създавайки илюзорен свят по свой вкус.

  Нека новото десетилетие да изчисти много от остарелите, непотребни модели и да ги замени с положителни, по-справедливи и... човечни алтернативи ( под една или друга форма ).

  Също така Най-Важното оставих за накрая - Пожелавам ти от все сърце, да имаш среща от четвърти вид с две Руси Извънземни Жени от съзвездието Плеяди! Високи, Стройни, със Сини Очи, Руси Коси и Впити в Телата Комбинезони! Нека с тях да сплотяваш Междупланетарната Дружба като работите Много Сериозно, за да създадете Хибриден вид... по Естетсвен път!

  Пожелавам ти също, да те нападне Сукубус с Огромни... Огнено Червени Очи! Толкова Големи, че да не можеш да повярваш сънуваш ли или имаш сънна парализа! Нека тя да те научи на Всички Грехове!

  Пожелавам ти да пропаднеш в друго измерение докато си се разхождаш в гората и там да те посрещнат три приказно красиви Елфи, които да ти покажат и обяснят Нагледно и с много Детайлни Примери, защо там времето спира, хората изчезват и не се завръщат - чисто и просто е Много, Много Хубаво!

  И за финал ти Пожелавам като се върнеш от тяхното измерение на поляната пред гората, да те очакват Млади, Снежно Бели, Босоноги Самодиви, които да те дарят с китките си в замяна на... това да поведеш хорото им! ;)

  Честита, Здрава и Успешна 2020 на Всички!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ееее, супер :) Благодаря! Аз пожелавам на теб и на всички читатели здраве, щастие, сбъднати мечти и да продължават да са все така любопитни за света около нас! Животът е много по-интересен от колкото се опитват да ни убедят тези дърпащи конците (или поне мислещи си, че го правят). Шефове, политици и знайни и незнайни зли сили няма да ни накарат да живеем сив живот и ще продължаваме да питаме най-омразният им въпрос "Защо?"

   Изтриване
 2. Евала, Гоше!!! Жив и здрав, и още 68 години да поддържаш най- готиния български блог.. А за конспирациите със Зайков,искам да чуя повече, ако не е за пред общвствово ето мейла ми : antoani94@abv.bg !!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Някой ден, като ми остане повече време, мисля да опиша случая, вероятно анонимно и на друго място

   Изтриване

Най-популярни (последни 7 дни)