12 ноември 2019

Убийството вдъхновено от Слендермен - продължение на историята

През 2014 публикувах този материал:


В него описах наскоро случилия се по онова време опит за убийство вдъхновено от легендата за злото същество известно като Слендермен. Две дванадесетгодишни момичета се опитаха да заколят тяхна приятелка. Така те искали да впечатлят Сленди.

Наскоро разбрах какво се е случило с оцелялата жертва както и с двете нападателки (ех, добре че са читателите, че да ми обръщат внимание на такива новини и клипове като долния, искрено благодаря). Във видеото пострадалото момиче, което вече е на 17, говори за преживяното от нея. Определено случилото се и се е отразило (то оставаше и да не се отрази, при положение, че избегва смъртта на косъм) и тя винаги спи с ножици до себе си, защото има фобия, че някой отново ще я нападне.

Ами какво се случва с двете кандидат-убийци, които също вече са на 17 (между другото са показани кадри, в които се вижда как едната си танцува в ареста)? Те в крайна сметка не са осъдени, а настанени в психиатрия демек лудница.

В коментарите под клипа някои потребители недоволстват, че двете ножарки не са осъдени, а пратени на психо лечение. Ок, нека ви обясня защо това всъщност е по-тежкият вариант от осъдителна присъда в затвор, дори и когато става въпрос за западните "модерни и лъскави" психодиспансери, а не са българските лудници на ужасите. Когато те пратят в затвора, освен ако не си до живот, ти знаеш кога ще излезеш от там - 5, 10, дори 20 години - имаш крайна дата. В много случаи дори осъдените излизат предсрочно по различни причини, няма да се спирам на тях, описани са в закона. Докато престоя ти в психарницата може да се проточи неопределено, дори до края на живота ти (друг е въпроса, че в България много луди ги оставят да се разхождат по улиците, защото държавата не иска да отделя пари за издръжката на настанените в съответните психиатрични заведения).

Един пример. Преди няколко години прочетох за някакъв млад англичанин (май дори и той не беше навършил пълнолетие), който бе убил човек. Повече подробности за самото убийство не бяха дадени. Бе обърнато внимание на случилото се след него. Приятели на момчето го посъветвали да се направи на луд, така вместо да кисне в затвора, по цял ден щял да се излежава, да му дават да играе на Play Station като форма на лечение и млада секси медицинска сестра да се грижи за него. Явно младежът доста добре се е направил на перко, защото веднага бил обявен за невменяем и пратен в една лудница. И още е там. Ако беше осъден, отдавна да е излязъл от затвора, защото вече са се минали максимално даваните години за случаи като неговия (непълнолетен, без предишни провинения и т.н.) Вместо това той гние в лудницата. Всячески се опитва да докаже, че не е луд, но никой не му вярва. Имаше описани дори комични ситуации. Психиатрията получава научни списания, които пациентите четат. В един брой имало статия за новите разработки на американските военни, които мислят да използват в бъдеще нано-технологии прикачени към пчели, за да следят потенциални заподозрени хора. Младежът (който вече не е младеж) много се развълнувал от тази статия и разказал за пчелите на една от мед. сестрите. Веднага в досието му било записано "вярва, че пчелите следят хората". Да, определено скоро няма да излезе навън :D

Така, че тези двете момичета определено са изтеглили по-късата клечка.

(ИМА И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАБЕЛЕЖКИ СЛЕД КЛИПА)Забележки:

1. Момичето, което си танцува е симпатично.

2. Внимавайте какви съвети ви дават приятелите. На англичанина приятелите са му направили мечешка услуга.

3. Ами какво става със Слендермен? Той започва своя "живот" като почти сигурна измислица, но може вече да не е толкова измислен. Знаете какво е класическото призоваване на демон, нали? Трябва да се пролее кръв (желателно от девица), за да се материализира демонът. Е, в случая имаме пролята кръв...вероятно от девица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)