22 септември 2019

МИСТЕРИКОН (22 септември 2019)

Ето, че дойде време и за първият бюлетин МИСТЕРИКОН след лятната пауза, в която основно публикувах статии в по-малките мои блогове. Оказа се, че Фейсбук е забранил публикуването на линкове към блога "Мистерика Дейли". През август пробвах да дам един такъв линк в социалната мрежа, но ми бе показано следното съобщение:


Много се ядосах, но реших, че това се отнася само за конкретната статия, която пробвах да постна и бързо забравих. На 1 септември отново пробвах да публикувам нещо от Дейлито и отново се появи същото съобщение, явно за всички статии от този блог има забрана за публикуване във Фейсбук! Хм, това е поредният целенасочен или случаен опит за цензура. Миналата година злите сили направо изтриха цял един мой блог, нека припомня:

Закриване на блог! Опит за покушение?

Кога ли ще посегнат, случайно или не и на главния ми сайт Мистерика?

А иначе статията от "Мистерика Дейли" към която исках да дам линк е ето тази:

МИНИ-МИСТЕРИКОН (1 септември 2019)

Вижте я, в нея се говори за конспирации и странни неща.

А сега за една конспирация от миналия август. На 20.08.2018 изчезва холандеца Arjen Kamphuis (съжалявам за латиницата, не съм сигурен за точното произношение на името му на български). За последно е видян да напуска един хотел в норвежкия град Бодо и да се отправя за спускане с кану-каяк. 47-годишният Arjen е компютърен специалист (хакер?) свързан с Уикиликс, организацията, която си спечели много врагове през последните години. Едно такова изчезване е нормално да предизвика редица конспиративни теории.

Източник

А на мен още по-странно ми се вижда почти пълното съвпадение на името на този норвежки град с името на финландското езеро Бодом край което се разиграва странен криминален случай. За него повече можете да прочетете тук:

От архивите: тройното убийство край езерото Бодом

В България буквално преди няколко седмици също се случи едно изчезване. Една нощ в края на август 28-годишния Иван Йорданов се обажда на родителите си и казва, че се е загубил в района на с. Любен Каравелово, общ. Аксаково, обаст Варна, където е бил на палатка с приятели. Изпраща им GPS координати, които се оказват на бивше военно поделение. Бащата веднага тръгва по следите му. Преминава през изоставеното военно поделение и стига до една гора. Двамата пак говорят по телефона. Според бащата синът му е звучал сънен и объркан. Така и не се намират. Започва издирване, но едва на 2 септември Иван е открит - мъртъв в гората до военното поделение.

Оказва се, че той и приятелите му са присъствали на нерегламентирано събитие организирано през затворена група във Фейсбук. Имало е и хора от други държави. Надули са силна музика, предполага се, че някои са взели и наркотици. Дали и Иван Йорданов е бил един от тях? Дали от дрогата не е изгубил ориентация? Или има нещо повече в този случай?


Завършвам този МИСТЕРИКОН с филма "Le Manoir du Diable" (Къщата на дявола) от 1896. Мислех си, че това е трейлър, но май това е целия филм! Имайте в предвид, че това е 19 век, киното тепърва е прохождало.

Е, хареса ли ви това първо издание на завърналия се бюлетин?ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (2 юли 2019)
МИСТЕРИКОН (4 юли 2019)
Мистерика си заминава....

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)