27 юли 2019

Откъс от "Предсказанията на Мотман"

Помните, че дълго време публикувах отделни случаи от легендарната книга "Паспорт за Магония" на Жак Вале. Сега чета друга класика в НЛО-жанра - "Предсказанията на Мотман" от Джон Кийл. Ето един много интересен случай от нея.

През февруари 1968 мис Стивънс ми съобщи [на Джон Кийл] следното:

"[Една] нощ когато аз и моят съпруг, Питър, се прибрахме у нас, ние намерихме Джени, нашата 14-годишна дъщеря, в силно нервирано състояние. Тя каза, че телефонът е звънял цяла вечер. Когато е вдигала слушалката, тя е чувала от другата страна единствено тежко дишане. Когато нейното гадже ѝ се е обадило, те са били прекъсвани на няколко пъти от остър писукащ звук, а на два пъти връзката изцяло се е разпадала. На следващия ден обажданията продължиха. Понякога се чуваха механични звуци, друг път високочестотен вой, който те кара да настръхнеш. Нашият номер го няма в указателя. Обадих се на телефонната компания и те направиха проверка, която не намери нищо. Според техника е възможно някой да се е вързал към нашата линия незаконно.
Няколко дни след тези телефонни проблеми съпругът ми, който е строител, е бил в обект в центъра на града, където е проверявал как вървят работите. Решил да се отбие до една закусвалня за да изпие едно кафе. Съвсем скоро към него се приближил висок мургав мъж и започнал разговор. Моят съпруг ми каза, че никога не го е виждал преди това. Човекът започнал разговора с думите: 
"Има хора, които гледат небето всяка вечер в Скотия".

Питър бил шокиран, защото той е един от въпросните хора, които наистина се събират и наблюдават небето за странни неща. Въпреки това съпругът ми запазил самообладание и просто казал "Моля?". Другият продължил да говори за НЛО. Питър се опитал да изкопчи повече информация от странника като името му и т.н. Всичките му въпроси били парирани. Моят съпруг започва да се чувства некомфортно, но най-накрая другия се извинява и си тръгва с думите: 
"Хората, които гледат за НЛО трябва да са много, много внимателни".

По моя (на Джон Кийл) молба Питър прави две скици на странния човек. Семейството запазва едната скица за себе си, а другата ми я изпратиха. Няколко седмици по-късно домът им е разбит и претършуван из основи. Нищо не е откраднато...освен скицата, която са запазили за себе си! (Джон Кийл казва, че никой никога не се е опитвал да открадне другата скица, която е у него).

Два месеца по-късно Питър Стивънс, здрав мъж на тридесет и няколко години, умира внезапно. Съсипаната му съпруга спира да се занимава с НЛО тематиката. Никога не научих пълните обстоятелства около смъртта на Питър. Единственото, което жената ми каза, че тя била свързана с НЛО темата.

През годините съм показвал скицата направена от Питър на множество очевидци сблъсквали се с така наречените "мъже в черно" и обикновено отговорът е:

"Много прилича на този дето аз видях".

Днес "тежко дишащите" постоянно тормозят хората от източния до западния бряг. Обикновено се смята, че това са секс манияци. Когато аз самият получих много такива обаждания през 1967-1968, аз успях да запиша някои от тях. "Дишането" е доста по-механично или ако предпочитате "електронно" в сравнение с нормалното човешко дишане. Може би гласът бива модулиран през някакъв филтър.

Този феномен не е запазен само за големите градове, дори на хора от селища с една двадесетина жители, някой им се обажда и "диша тежко". При доказаните обаждания на сексуални маниаци, които дишат и вероятно мастурбират докато слушат (обикновено) женски глас от другата страна на линията има звуци, които напълно липсват в направените от мен записи. Пуснати на бавни обороти, сякаш се долавя някаква повтаряемост в звуците, все едно са направени от някакво устройство. Истинските "секс маниаци" не биха поддържали такъв точен ритъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар