25 май 2019

МИСТЕРИКОН (25 май 2019)

Австралиец печели от лотарията след като е сънувал печелившите числа

В англоезичната преса наскоро нашумя новината за мъж от Австралия, който сънувал числата от лотарията и в резултат на това взел един милион долара. Това би било поредно страхотно потвърждение за паранормалната същност на сънищата. Със сигурност сънищата са нещо странно и науката продължава да не е напълно наясно с тяхната природа, но в случая ще си позволя да изразя своя скептицизъм. Да, наистина човекът е сънувал числата и наистина е гушнал голямата печалба, това не е поредната фалшива новина. Има една малка подробност обаче. Сънят му е от преди цели 13 години. И от тогава тираж след тираж той пуска все едни и същи числа, тези дето са му се провидяли в съня му.

Ако беше спечелил милиона веднага в следващия тираж след странния си сън, тогава щях да приема, че има нещо свръхестествено тук. Той обаче играе с едни и същи числа цели 13 години, не е чак толкова голяма изненада, че в един момент те излизат. Просто упоритост и късмет, нищо повече.

Източник


Знаменити филмови вампири - Касиди от "Проповедникът" (Preacher)

Preacher е телевизионен сериал, който е посрещнат със смесени чувства, не съм сигурен дали въобще е достигнал до българския екран. Въпреки това в него има един забележителен персонаж - ирландският вампир Касиди, който става кръвопиец през 1916 г. Макар да пие кръв, той не е типичен вампир. Той е лоялен приятел, ентусиазиран купонджия, добър боец и фен на Джъстин Бибър. Някои казват, че само заради Касиди си струва да се изгледат четирите сезона до тук на сериала, хм, замислям се....

Източник


Антиутопии описващи днешна Америка - "Механично пиано"

Автор на "Механично пиано" е Кърт Вонегът. Светът в тази творба не описва точно днешна Америка, а една Америка, която съвсем скоро може да стане реалност. В новелата на Вонегът няма останали смислени работни места, всичко се прави от машините. Населението е разделено на малък и все повече намаляващ елит от свръхбогаташи и обширна маса от депресирани хора, без пари, без цел, без надежда.

Наистина в последните години многократно бяха отправяни предупреждения за опасностите, които крие изкуственият интелект (включително от Стивън Хокинг и Илон Мъск). Дали с бързи стъпки се доближаваме до описаното в "Механично пиано"?

Източник


Истории от "Passport to Magonia"

8 ноември, Монца, Италия. Тълпа от около 150 човека набюдава как светещ обект каца на един стадион. Хората дори чупят преградите, за да се приближат и да го видят по-добре. Намирам това им действие за рисковано - ами ако обектът е кълбовидна мълния? Но дори и да е наистина извънземен апарат, как хората са могли да бъдат сигурни, че няма вражески намерения? Е, в крайна сметка не е кълбовидна мълния, защото НЛО-то застава на терена на три крака, освен това в горната си част има антена. Дали пък не е секретен правителствен апарат? От обекта се появяват две малки фигури облечени в бяло и сиво и носещи прозрачни шлемове. Говорят с някакви гърлени звуци. Лицето на едно от съществата е черно и има нещо като хобот. Един човек се опитва да насъска куче от породата боксер срещу джуджетата. Кучето обаче се обръща и захапва стопанина си. Съществата се прибират в апарата и излитат.

Индиански вожд на 138 години?

Това е снимка на индианец с английско име Джон Смит. Той е бил вожд на племето Чипеуа (Chippewa), което съществува и днес, основно в Канада. Умира през 1922 и се твърди, че е бил на 138 години! Възможно ли е наистина?

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)