22 април 2019

Кой оставя картофено пюре в Джексън, Мисисипи?

Нечия тъпа шега ли е това или има скрит зловещ мотив? Жители на Джексън, Мисисипи, САЩ са започнали да намират купички с картофено пюре къде ли не из града - върху автомобили, пред верандите си, в пощенските си кутии. Повечето хора предполагат, че някой се прави на интересен - друго си е да покажат по новините този куриоз и да знаеш, че ти си отговорен за него. Някои хора обаче се съмняват дали няма и скрит лош мотив - ами ако картофите са смесени с отрова?


Аз обаче май съм единственият, който се е замислил, че този, който оставя храната въобще може да не е човек. Нямаше да ми дойде тази мисъл на ум ако в момента не четях книгата "Passport to Magonia" на Джак Вале. В нея е припомнен един НЛО-случай, в който пилотите на странен летящ обект дават изпечени от тях сладки на земен човек. Звучи абсурдно, но Вале припомня, че в миналото много народи, особено от западна Европа, са вярвали, че феите и елфите се опитват да пленят обикновените хора като им дадат от тяхната фейска храна. Основната идея на "Паспорт за Магония" е, че някогашните "феи, джуджета, елфи и т.н." са същите "извънземни", които мнозина виждат днес. Погледнато от тази светлина, не звучи толкова странно, че пилотите на НЛО-то са дали курабийки на земния човек. Дали и в Джексън готвачът на пюрето всъщност не е със свръхестествен произход?

2 коментара:

  1. Ха,Ха, Ха... Няма угодия на земляните :) Ето сега му дават, не го отвличат, не го нападат, не го изследват и той пак е недоволен. Това в кръга на шегата, разбира се. Готина кратка статия, ама може би някой хлапак се прави на интерсен или е някой странен човек.

    ОтговорИзтриване
  2. Бозаджийска простотия, нямам думи!!!

    ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)