27 април 2019

МИСТЕРИКОН (27 април 2019)


Читателска история

Публикувам текста с леки стилистични и правописни редакции.

Здравей. Попаднах на твоя сайт и реших да ти пиша. Бяхме в село. Решихме да излезем с приятелки вечерта на разходка и минахме покрай гробището. Говори се в село за гробището, че има духове. Гледахме го малко и изведнъж времето докато беше топло стана студено. Видяхме една жена да стои с малко дете. Жената носеше брадва и тръгна към нас. С приятелките ми веднага хукнахме да бягаме. Брат ми беше заспал и веднага го събудихме да му кажем какво се случило и той почна ни успокоява. По-късно същата вечер (не можах да заспя от ужас) седнах на верандата с брат ми. Той ме успокояваше. Тогава я видяхме на двора и буквално хукнахме към стаята ни. Аз буквално бях прегърнала брат ми и цялата треперех от страх. Изведнъж въздуха стана мега студен в стаята ни и усещахме,че има някого в стаята ни и ни чакаше. Цяла вечер никой не спа и не бях пуснала брат ми. Сутринта въздуха беше станал топъл. Решихме с брат ми да отидем до гробището да видим какво е станало и дали ще намерим нещо. И така отидохме и аз го държах,защото ме беше страх. Видяхме една надгробна плоча, че беше счупена по средата на две. Беше една от най-старите плочи в гробището ни.


Забранени песни - "Creep" на Radiohead

Поредна забрана наложена от Би Би Си, този път става въпрос за песента "Creep" на Radiohead излязла през 1992. А мислих тази медийна група за една от най-демократичните в света. Вярно, че парчето отнася доста критики от музикалните критици (незаслужено според мен, то е страхотно!), но чак пък да му налагат забрана за излъчване в ефир?! Според редакторите на Би Би Си "Creep" е твърде депресивна песен.

ИзточникЗнаменити филмови вампири - Барнабас Колинс от Dark Shadows

"Dark Shadows" (Тъмни сенки) е готическа сапунена опера излъчвана по Ей Би Си между 1966 и 1971. Ролята на Барнабас Колинс се играе от актьора Джонатан Фрид. Барнабас е пройдоха от 18 век, който има интимна връзка с вещица. Като отмъщение, за това, че са скъсали, тя го превръща във вампир затворен за поколения в един ковчег. През 20-ти век търсач на съкровища отваря ковчега и освобождава Барнабас. "Тъмни сенки" е сравнително посредствен сериал, но Барнабас Колинс има голям чар, който завинаги му спечелва място в сърцата на феновете.

Източник


Истории от "Passport to Magonia"

Още два случая, които превеждам от тази книга на Жак Вале. Те са се случили в един и същи ден - 10 септември 1954. И двата са от Франция, но са от различни селища.

- Фермер се прибира към тях, когато среща странно същество със шлем, което прави приятелски жестове, а след това се скрива в храстите. Фермерът не смее да го последва. След малко в небето излита цигарообразен обект дълъг 4 метра, който поема към близък град. Хора от града виждат странния обект в небето, което потвърждава историята на фермера.

- Един 34-годишен мъж излиза от дома си, защото чува, че кучетата силно лаят. Той вижда странен обект върху близката железопътна линия и две джуджета в близост до него. Създанията се насочват към мъжа. Той се опитва да ги спре, но странна оранжева светлина веднага го парализира. Съществата са под един метър височина, набити и носят нещо като водолазни костюми. Не се виждат лица или ръце. Когато властите разследват случая, те отриват вдлъбнатини върху баласта на ж.п. линията, които биха се получили от нещо тежащо 30 тона!

Xavier: Renegade Angel : Episode 1 Season 1

Намерих култов идиотски анимационен сериал! Xavier: Renegade Angel се появява през 2007 и определено тази смесица от сюреализъм и идиотизъм ми харесва!


2 коментара:

 1. обичам ги тези бюлетини :) За читателската история не знам колко е вярна, ама наистина не бива да се тревожат мъртвите. Може да има не преминали отвъд както тази жена. И Radiohead както и парчето Creep са мега яки :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мерси, подготвих и един бюлетин МИНИ-МИСТЕРИКОН за Мистерика Дейли:

   https://misdaily.blogspot.com/2019/04/28-2019.html

   Изтриване

Най-популярни (последни 7 дни)