22 ноември 2018

Истински зловещи телефонни номера - част 1

Съществуват някои доста интересни и дори страшни градски легенди свързани с определени телефонни номера. Един такъв номер дори е български - 0888888888. Всичките притежатели на този телефон умрат преждевременно. Това обаче вероятно се дължи на случайно съвпадение (а може би не?). Голяма част от останалите истории също до голяма степен са преувеличени или директно измислени, най-малкото при опит да се наберат въпросните номера, нищо не се получава. Съществуват обаче поне няколко телефона, които наистина могат да бъдат избрани. Вероятно някои от тях са вид шега на някого, но кой знае. Започвам нова поредица в блога - не набирайте тези телефони, не защото има голяма вероятност нещо лошо да ви се случи, а защото те са в чужбина и добре ще се оръсите.

951-572-2602

Този телефон е свързан с така наречената "Фондация SCP" (SCP Foundation), която е изцяло измислена организация (или пък...не?!). Това е група от градски легенди и любителски компютърни игри като някои от тях съм ги играл. "Фондацията" изследва всякакви паранормални феномени, класифицира ги и дори се опитва да ги възпрепятства в разпространението им. Този телефонен номер е свързан с SCP, поне така се твърди. Като бъде набран се чува записано съобщение, че вие сте се свързали с намиращата се в южна Калифорния Дивизия 19 на Фондацията. Записът ви приканва да оставите съобщение ако сте имали "инцидент". Изискват се точни дата и час, място и описание на това което сте видели.

Това е един от телефонните номера в списъка, за които е 99 процента ясно, че всичко е шега. От една страна е готино, че ентусиастите развиващи SCP са толкова отдадени, че чак са регистрирали истински телефонен номер в реалния свят и са излезли от киберпространството. Но от друга съм сигурен, че ще има американци, които ще помислят този номер за легитимен. Примерно някой ще има реален паранормален инцидент, ще види НЛО или нещо друго. Ще се обади на този номер и ще съобщи за преживяването си. Никой няма да дойде да разследва. Дано ентусиастите зад SCP все пак препращат такива съобщения към истински паранормални изследователи. А МОЖЕ БИ ФОНДАЦИЯТА Е ИСТИНСКА И ЩЕ ДОЙДАТ НЕЙНИ АГЕНТИ ДА ВИ РАЗПИТВАТ КАКВО СТЕ ВИДЕЛИ!!!

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Енциклопедия на невъзможното: The Princess

4 коментара:

  1. Специално за БГ номера 0888888888 аз си имам обяснение. Този номер е притежаван все от хора занимаващи се със тъмен бизнес или мафиоти. А знаем, че повечето от тях не доживяват до старини. Така че според мен вината не е в номера, а в хората които са го притежавали.

    ОтговорИзтриване
  2. A znaesh li za nomerat 666

    ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)