25 октомври 2018

Недоизяснените неща около суперновата G1.9

Според НАСА G1.9 е най-младата супернова в Млечния път. Тя е едва на 140 години, поне така се твърди. Някои руски учени обаче оспорват твърдението на американските си колеги. Ако действително тази звезда е избухнала около 1860 година, то би трябвало в историческите сведения от тази не толкова далечна година да е отбелязано, че хората са я видели в небесата. Такава информация обаче липсва. НАСА обаче държи на своето. Дали пък историята с G1.9 не е скалъпена в последния момент, за да замени едно друго подготвяно за обявяване разкритие?

Откритието на G1.9 е обявено на специална пресконференция на 14 май 2008. Няколко дни преди това НАСА прави анонс, че ще съобщи за обект в нашата галактика, който е издирван от астрономите през последните 50 години. Мнозина очакват, че на пресконференцията на НАСА ще бъде казана истината за Планетата Х, още позната и като Нибиру. Надеждите им са попарени, НАСА обявява, че са открили най-новата супернова G1.9. Нещата са още по-странни заради факта, че G1.9 всъщност вече е известна. Тя е открита още през 1984. Защо обявяват за ново откритие нещо, което вече е открито, но което, както споменах по-горе, е оспорено от руснаците, че въобще съществува?!

За да са нещата още по-объркани, през 2012 група испански астрономи обявяват, че са открили космически обект с размери почти два пъти по-големи от Юпитер, който се намира малко след орбитата на Плутон. Според тях това е звезда тип кафяво джудже около която дори обикалят сателити (според ентусиастите това не е нищо друго освен Нибиру или поне Немезис - друг тайнствен космически обект, за който се говори от доста време). Испанците кръщават намереното от тях тяло...G1.9! Астрономията е точна наука със строга класификация, не се допуска различни космически тела да имат едно и също име, но в случая изглежда имаме точно това - голяма планета (други астрономи яростно отхвърлят испанското откритие) и останки от супернова. А може би всъщност това е един и същи обект, просто на хората от НАСА им е било забранено да кажат истината и те са излъгали, че G1.9 е супернова.

Още едно странно съвпадение. До колкото знам теорията за Нибиру се появява още през 70-те години на ХХ век, но тази за Немезис, звездата близнак на нашето Слънце, датира от 1984. Същата година, през която е обявена суперновата G1.9, "преоткрита" от НАСА през 2008!

През 2010 астрономите по цял свят забелязват, че Плутон е изменил леко цвета си. Едно от обясненията бе, че е получил допълнителна топлина от приближил се топъл обект...като тъмната звезда Немезис! Демек напекъл се е!

Чисто информативно - основният идеолог на теорията за Нибиру - Зекария Сичин бе последно заявил преди да умре, че тайнствената планета ще се доближи до Земята през 2030. Не разчитайте много на това предсказание, до колкото помня Сичин на няколко пъти променяше своята прогноза виждайки, че казаната от него година наближава, а нищо подобно на Нибиру не се появява в небето.

През първите години на съществуването на Мистерика, аз много обръщах внимание на Нибиру и космоса по принцип, след това фокуса се измести към други феномени. Вярвайте обаче, че появят ли се отново индикации, че нещо се случва в небето над нас, отново ще насоча вниманието си към космическите мистерии. The Truth is Out There!

Източник


2 коментара:

Най-популярни (последни 7 дни)