31 октомври 2018

По случай Хелоуин - децата с черни очи и ядреният апокалипсис

Това е нещо, което е привлякло вниманието на известния паранормален изследовател Ник Редфърн. В миналото е имало случаи на хора, които са сънували атомни експлозии и Мотман в един и същи сън. До някъде по-старите случаи от преди десетилетия са разбираеми. По времето на Студената война е царувало усещането, че е съвсем реална възможността да се стигне до ядрена конфронтация. Както се казва - "от каквото се страхуват, това и сънуват". В същото време (средата на ХХ век) една от най-популярните истории, поне на Запад, е свързана със създанието известно като Мотман. В нашите сънища и кошмари често се преплитат съвсем различни неща. Мога да дам безброй примери от собственото ми житие. Ето един - тази година дълги месеци бях на строга диета. В същото време паранормалното никога не е спирало да ме вълнува. Тези две неща се обединиха в един сън, в който видях как невидима сила (полтъргайст?) вдига от масата няколко вафли и ги върти във въздуха. Аз бях толкова гладен, че не ми дремеше, че нещо свръхестествено е в стаята, единствено мислих в съня си как да се докопам до вафлите :D А между другото купихте ли си лакомства по случай Хелоуин? Аз да, надявам се да не дойдат деца да искат "лакомство или пакост" и сам да си ги изям ;)

Казаното по-горе е тезата на скептиците. Хората сънуват ядрени експлозии и Мотман просто защото за това се говори и това ги вълнува. Други не са съвсем съгласни, те твърдят, че появата на крилатото същество не е просто плод на човешката психика. Мотман се счита за поличба - дали на живо или на сън, той вещае бедствия. Мостът в Пойнт Плезънт се срутва след като местните хора месеци наред виждат странното създание, след трагичния инцидент наблюденията спират. Теорията на "вярващите" има едно слабо място - не се стига до ядрена война или дори до ограничена размяна на единични удари. Или може ни не е предсказание, а просто предупреждение? Не сме се запътили неизбежно към ядрения ад, има шанс да избегнем нещата.

Сънищата с Мотман и ядрени гъби продължават да се сънуват и до днес (предполагам не колкото едно време), Ник Редфърн е документирал поне четири такива за миналата година. В същото време е забелязал, че са се появили и нови сънища макар и подобни на горните. В тях "главният герой" е сменен. Вече не е Мотман, сега са Децата с черни очи.

Дали отново всичко може да се обясни само и единствено със скептичната хипотеза? Поне първият случай говори именно за това, ако го разгледаме без връзка с останалите.

През месец май или в началото на юни т.г. човек на име Рон си купува най-новата книга на Редфърн, който освен паранормален изследовател е и писател. Тя е посветена на феномена "Деца с черни очи". Една нощ Рон се събужда с ужасно главоболие, сухота в устата и обриви по ръцете (които изчезват мистериозно на сутринта). Освен това човекът не може да се помръдне - което най-вероятно се дължи на състоянието известно като сънна парализа. Но истинският страх тепърва обхваща Рон - до леглото му стоят две деца на 10-12 години, с напълно черни очи! Кожата им е бледа, облечени са с черни пуловери с качулки. В следващият момент в спалнята на Рон се разиграва като на филм апокалиптична сцена, човекът вижда как огромна атомна експлозия убива милиони хора в неназован град. В следващият миг всичко изчезва - и децата и апокалиптичното видение. Най-вероятно всичко просто се дължи на сънната парализа - съновидения в просъница. Рон е чел книга посветена на загадъчни персонажи, ето че ги сънува, нищо необичайно до тук. А в последната година отново се заговори за опасността от ядрена война, спомнете си само преди няколко месеца как Тръмп и Ким Чен-Ун си мереха на кой са му по-големи ракетите.


Та най-вероятно именно така можем да си обясним преживяването на Рон - един сън реакция на новините около нас и на прочетеното в книгата на Редфърн. Не че на самия Рон това обяснение е донесло някакво успокоение. Следващите няколко нощи той не е спал от страх и притеснение, че отново може да се появят децата или ядреното видение.

Адриан Кларк е друг читател на Редфърн, който му е писал за свой странен подобен сън. Той обаче е доста скорошен - от септември 2018 е. Около 3:00 той се събужда (или по-правилно е да кажем "събужда" в кавички) и вижда две деца с черни очи, които стоят до леглото му. Децата този път са облечени с оранжеви роби. Внезапно "картината се променя", Адриан вижда, че се намира насред опустошена от ядрена война земя, милиарди са загинали. Отново, след секунда, всичко изчезва и човекът е сам в спалнята си.

Ще кажете, същата работа като при Рон. Но дали всичко е толкова просто? Разгледани отделно двете истории имат логично звучащо скептично обяснение. Но какъв е шанса двама човека да сънуват точно един и сюжет. Първо са двете деца след това внезапно се вижда ядрен апокалипсис. Сякаш "децата" са дошли, за да покажат това видение на двамата - Рон и Адриан.

Следва историята на Дженифър, която живее не къде да е, а в споменатият вече град Пойнт Плезънт. Нейното преживяване е от април, но тя го разказва на Редфърн едва през септември, когато те се срещат на фестивала в града посветен на Мотман. Дженифър се събужда и...познахте!...вижда две деца с черни очи до леглото си. Едно от "хлапетата" посочва с пръст към стената, на която като на кино се изобразява атомна експлозия. Някак си Дженифър знае, че удареният град е Милуоки, Уисконсин. Тя никога не е била там, нито има приятели или роднини, но е 100 процента сигурна, че това именно Милуоки.

Едно преживяване - резултат на превъзбудена психика. Две подобни преживявания - малко вероятно, но все пак възможно съвпадение. Три на практика идентични изживявания - това вече е много странно! Вие имали ли сте подобни сънища? А какви ли ще са сънищата в тази хелоуинска нощ?

На базата на тази статия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)