28 октомври 2018

МИСТЕРИКОН (28 октомври 2018)

Мъж умира след като яде мозък от катеричка

Както се казва "не е лесно да си прост" и "каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи". Наскоро стана известен един куриозен случай от преди три години. През 2015 един нюйоркчанин е развил екстремно рядко мозъчно заболяване след като е ял мозъци от катерици. 61-годишният мъж е започнал да губи възможността си да мисли логично и постепенно е загубил досег с реалността. На края той дори не е можел да ходи сам. Закаран е в болница където е установено, че страда от синдрома на Крайнцфелд-Якоб. В света са известни едва няколкостотин такива случая, повечето датират от 80-те и 90-те години на ХХ век и са от Великобритания. Хора са яли говеждо месо, в което е имало определен протеин. Това заболяване е известно и като "луда крава" и преди може би 20 години в България имаше малка истерия свързана с него, което беше по-скоро излишна паника. В случая с американеца се оказало, че не е ял телешко месо, а обичал да ловува катерици и да яде мозъците им. Докторите не са могли да го спасят.


По принцип без да съм веган намирам лова в днешно време за жестоко хоби. Имаме достатъчно храна, не сме принудени да ловуваме диви животни за оцеляването си.


***************
***********
***************

Видео на призрачна котка?

Преценете сами.***************
***********
***************

Филми провалили се в опита си да пресъздадат бъдещето

В Mad Max 2: The Road Warrior (1981), а и в цялата поредица не е посочена годината, в която се развива действието, но по различни вторични критерии то се определя на между края на 90-те и преди настоящата 2018 година. За щастие светът все още не се е превърнал в неплодородната пустиня представена във филма, нито пък моторизирани въоръжени племена обикалят наоколо в търсене на плячка. Има обаче голям шанс това да стане реалност през следващите десетилетия...***************
***********
***************

The Rizzle (2018)

Хелоуин е след 3 дни, ето ви едно късометражно филмче на ужасите.***************
***********
***************

Как светът ще се промени по времето на нашия живот

Краят на силиконовите чипове.

Според закона на Мур броят на транзисторите в компютърните процесори, а от там и мощността им, ще се удвояват на всеки две години. Няколко десетилетия това правило наистина бе валидно. Днес обаче производителите на микропроцесори се сблъскват с критична граница - просто е физически невъзможно да съберат повече компоненти върху матрицата. Това ще наложи тотално да променим компютрите, ако искаме да продължаваме да прогресираме. Вече се говори за различни технологии, които ще заменят силиконовите чипове. IBM залага на въглеродните нишки. Други се насочват към квантовите компютри, но там квантовите ефекти са доста трудни за контролиране (ще е забавно в PC-то ни да се отвори някоя черна дупка). Във всеки случай в техниката предстоят интересни времена.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)