20 октомври 2018

МИСТЕРИКОН (20 октомври 2018)

Зловещ инцидент в атракционна къща на ужасите

"Къщите на ужасите" са много популярни атракции в САЩ и в по-малка степен в Европа. С влакче или пеша преминавате покрай криви огледала, манекени на чудовища, някои от които се задвижват механично, светлинни ефекти и т.н. Макар основно да са предназначени за деца, те се посещават и от много възрастни. Наскоро 29-годишният Йоким (Yochim) и трима негови приятели посетили атракцията Nashville Nightmare (буквално - "Нешвилския кошмар") в едноименния град Нешвил, Тенеси. Това е цял комплекс с 4 отделни "къщи на ужасите", ескейп рум (подобни има от няколко години и в България), карнавални игри, лавки за храна и напитки и т.н. Nashville Nightmare е собственост на Thirteenth Floor Attractions, която е известно име в бранша и притежава множество подобни атракции в различни градове.

Групата на Йоким си прекарвала чудесно поне до момента, в който нещата станали наистина зловещи. Из комплекса имало актьори преоблечени като чудовища и злодеи, които рекламират отделните атракции. Йоким и приятелите му взели да се шегуват с един човек, който те помислили, че също е актьор. Тогава този странник подал един нож на приятелката на Йоким и казал да го прободе. Всички си мислили, че ножът е фалшив и това е част от атракциите и затова жената намушкала Йоким в ръката. Острието обаче се оказало съвсем истинско! В последвалата суматоха човекът, който дал ножа изчезнал.

Полицията разследва случая. На входа на комплекса има метални детектори и внасянето на оръжие е забранено. Затова се предполага, че ножът е внесен от служител.

Източник


***************
***********
***************

Филми провалили се в опита си да пресъздадат бъдещето

"Escape from New York" излиза през 1981, а действието в него се развива през 1997. Във филма Манхатън е превърнат в един голям затвор. Тази кинопродукция има и продължение - "Escape from L.A." (1996), действието в нея се развива през 2013 и затворът е Лос Анджелис. За щастие все още няма такива огромни затворнически комплекси, но дали един ден няма цялата планета да е един гигантски затвор....***************
***********
***************

Как светът ще се промени по времето на нашия живот

Според някои експерти вече е роден първият човек, който ще доживее до 150 години. Това ще се дължи на новите технологии и открития в сферата на медицината. Други обаче се съмняват дали това въобще е възможно. Както се казва - ще поживеем, ще видим. Пожелавам на всички читатели да доживеят тази митична възраст. В Библията и в други древни текстове редовно има персонажи на по няколкостотин години. Дали това е преувеличение на разказвача или древните са имали достъп до някакъв елексир на живота?

В тази статия Станислав е писал за най-възрастния мъж на света (към 2014 година):


Той обаче не беше най-възрастният човек по принцип. Титлата се държеше от жена. Като коментари под статията съм следил тази класация през годините, смятам и за в бъдеще да го правя.

***************
***********
***************

Изстрелване на ракетата Flacon 9 и отварянето на портал?

Преди две седмици САЩ изстреляха своята ракета Flacon 9 притежание на частната компания Space X. Според някои в оставяната реактивна диря се е забелязал отворил се за малко портал. Не знам, преценете сами.***************
***********
***************

Подбрано от българското интернет пространство

Фермер подпирал вратата си с камък, който се оказа метеорит за 100 000 долара


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)