22 август 2018

Загадките на хотел "Сесил"

Помните ли този материал:

Тайнствената история на Елиза Лам

Описаното в него се развива в хотел "Сесил" в Лос Анджелис, САЩ. Макар това да е най-загадъчното нещо случило се в него, то съвсем не е единственото.

В края на 40-те години хотелът и неговият бар е често посещаван от младата изгряваща актриса Елизабет Шорт. През 1947 тя е намерена мъртва в един градски парк, за последно е видяна жива именно в "Сесил". Тялото на младата жена е изключително обезобразено. Вратът и е прерязан от ухо до ухо, а всичката ѝ кръв е старателно изцедена. След това трупът е бил измит и поставен в специална поза. Убиецът или убийците никога не са хванати, но как да не си помислиш, че това е сатанистко жертвоприношение.

По някакво стечение на обстоятелствата (или пък въобще не е случайно?) през 1984 и 1985 в хотела често отсяда Ричард Рамирес (на долната снимка). Той е сериен убиец и сатанист, който убива жертвите си по изключително брутални начини. Осъден е на смърт, но умира в затвора през 2013 преди да бъде изпълнена присъдата. По това време е на 53 години.


Рамирес не е единственият убиец привлечен от удобствата предлагани от "Сесил". Между 1990 и 1992 в хотела отсяда и Джак Ъндъруеджер. Той не е сатанист, но за сметка на това не извършва убийства само в Лос Анджелис, нито дори само в САЩ. Убивал е проститутки също и във Виена и Прага. Използва само един метод за умъртвяване - удушаване в примка. Самият Ъндъруеджер е австралиец. През 1994 получава доживотна присъда в родната си Австралия, същата вечер се обесва като използва същият възел за примката, който е използвал, за да удуши жертвите си.

Следва кратко описание на предишният "най-известен смъртен случай", който дълги години е "номер едно" - до 2013, когато "Елиза Лам" застава начело на тази зловеща класация. Голди Осгуд е пенсионирана телефонистка, която през 60-те години на ХХ век редовно е виждана да храни гълъбите около хотела. Заради това си хоби тя получава прякора "Пиджън Голди" (Гълъбицата Голди). Един ден през 1964 тя е намерена мъртва в стая в хотела - по тялото ѝ има следи от удари, рязане и душене. Има заподозрян за това убийство, но в крайна сметка няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинения.

Две години преди това, през 1962, се разиграва странна трагедия. 27-годишната Паулин Отон е отседнала заедно със съпруга си в стая на деветия етаж на хотела. Те се карат и мъжът излиза навън. Паулин пише предсмъртно писмо и скача от прозореца. Пада върху преминаващият отдолу Джордж Джианини (на 65 години), убивайки го.

И един случай от 1976, за щастие без жертви. Джефри Томас Пейлей е 26-годишен мъж с психически проблеми. През въпросната година, той си купува пушка, качва се на покрива на хотела и изстрелва 15 куршума към улицата под него, няма пострадали. Скоро е арестуван. Пейлей излиза с интересна позиция - целта му не е била да убие някого, а да покаже колко лесно е да се купи пушка в Америка, дори и за хора с психически проблеми.

През 2014 момче заснема нещо, което прилича на привидение на един от прозорците на хотел "Сесил". Това засега е и последният случай свързан с хотела, поне до колкото се знае.ИзточникНяма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)