22 юли 2018

Фантоми с технологични костюми - част IV

Говорейки за странни фигури с технологични джаджи, не можем да пропуснем един специфичен клас фантоми - летящите хуманоиди. Под този термин се събират всякакви летящи "хора" както такива сякаш излезли директно от древните митове и нямащи нищо общо с технологиите (примерно демонични фигури с крила), така и образи накичени с техника...дълго преди официалната техника да е показала надеждни индивидуални летателни костюми!

Ето един пример от 1948. 61-годишната Бернис Зайковски е в двора си в Чехалис, Вашингтон, САЩ. Часът е 3 следобед. Жената вижда, че съседските деца са нещо развълнувани и гледат нагоре към небето. Освен това се разнася и странен хриптящ звук. Бернис също поглежда нагоре и вижда нещо стъписващо.

Някакъв човек лети във въздуха. На раменете му са завързани дълги сребристи крила. Изглежда той ги контролира с хай-тек панел закрепен за гърдите му. Този странник изпълнява няколко акробатични номера в небето след което отлита и се загубва от поглед. В нито един момент Бернис не забелязва какво му дава тласък - реактивен двигател или перка. На какъв принцип лети?

Историята не свършва до тук. По-късно през годината в същият град отново е забелязан летящият човек. Той обаче не е сам, този път си е довел и приятели. Двамата свидетели Виола Джонсън и Джеймс Питман наблюдават как трима мъже с летящи костюми описват кръгове в небето.


Интересно, в деня в който бях планирал да подготвя настоящата статия, попаднах на скорошно видео на летящ хуманоид. То е от Мексико и обектът най-общо има форма на човек (всъщност по-скоро не прилича). В днешно време това може да е просто някакъв дрон. Вижте видеото все пак:


Няма коментари:

Публикуване на коментар