30 юли 2018

Градски легенди от ОАЕ - част III

В Дубай има шест дръвчета от вида Prosopis cineraria, които са оградени с ограда и недостъпни за хората. Този дървесен вид е местен за региона и силно почитан от населението. Старите мъдри хора често са разказвали истории под сянката на някое подобно дърво. Защо тогава дубайците не могат да се приближат до споменатите 6 дръвчета? Заради зловещите истории свързани с тях. Слуховете твърдят, че те растат върху древно гробище, а също и че понякога там се появява обезглавен търговец. Всеки, който се е опитал да ги отреже, умира.

Градската легенда твърди, че веднъж една строителна компания се опитала да премахне дърветата, но резачките постоянно отскачали от стволовете и накрая хората се отказали. Самата компания била споходена от много несполуки в последствие и накрая фалирала.

Друга история разказва за мъж, който катастрофирал с автомобила си, удряйки се в дърветата. Последните му думи, преди да издъхне били, че вижда джин сред клоните.

Има и научна теория за "проклятието на дърветата". През нощта Prosopis cineraria отделят много повече въглероден диоксит отколкото който и да е друг местен дървеен вид. Това може да доведе до халюцинации при хората почиващи си под тях.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар