12 май 2018

Типът НЛО известен като "пура" - "корабът-майка"

Хората, които са имали шанса да видят тези обекти, ги описват като големи, металически, движещи се бавно, понякога стоящи на едно място, а често оставящи димна диря след себе си. Нещо повече - понякога подобни обекти се забелязват и на снимки от други планети, направени от НАСА или от друга космическа агенция. Мнозина НЛО изследователи смятат, че тези обекти имат извънземен произход и дори са нещо като "кораб-майка" за по-малките дискообразни НЛО (има случаи, в които очевидци твърдят, че са виждали "летящи чинии" да излизат от "пурите").

И преди в "Мистерика" тук и там съм споменавал за този тип неидентифицирани летящи обекти. Сега обаче ще им посветя една малко по-обширна статия.

Ню Йорк, 20 март 1950 г.:


Същият обект:


Дадените по-горе снимки са от едно от най-интересните наблюдения на НЛО от типа "пура". Вечерна на 20 март странен цилиндричен обект се появява не къде да е, а над Ню Йорк. Военните правят нескопосан опит да обяснят видяно...с Луната! По-добре да бяха казали, че е просто дирижабъл, щяха да имат по-голям шанс някой да им повярва.

Само три години по-късно, на 2 февруари 1953 цилиндър е заснет от камера монтирана на американски боен самолет. Това се случва край Викторвил, Калифорния. За жалост кадрите не са много добри.


Тази фотография пък е заснета над Роуд Айлънд на 3 юли 1967, около 19:15:


Човекът направил тази снимка носи името Джо Ферие, радио водещ, и описва как внезапно корпусът на "пурата" се отворил и от там излязло куполообразно НЛО. Има и други очевидци наблюдавали явлението, следователно едва ли е лъжа на човек търсещ известност. След като по-малкото НЛО се отдалечило от по-голямото, цилиндърът бързо излетял нагоре и се изгубил в небето.

Ето още снимки от същия случай:Ето един по-нов случай. Тази фотография е направена през август 1995, мястото е Салида, Колорадо, САЩ:


През следващите два дни поне още 21 човека заявяват, че са видели същия обект над различни селища.

Тази снимка пък е заснета от полицай патрулиращ в Палермо, Италия. Датата е 13 декември 1978. Фотографията е черно-бяла, но самият полицай твърди, че обектът имал златисто сияние.


Снимка от Тексас, 2004:


Следващата снимка е заснета по време на рали във Франция през 1910 г. Не съм убеден обаче, че наистина това е наистина НЛО, много е лошо качеството на фотографията. За самият фотограф се твърди, че наистина е видял обектът в небето.


Следващите снимки са направени през 2004 от марсохода Спирит.*********************

Тази статия я изрових от моите дълбоки архиви - материали, които съм събирал през годините. Добавих я в архива още през далечната 2007. Взета е от сайта UFOArea.com. За жалост макар сайтът все още да съществува, статиите в него са недостъпни, която и да кликнеш дава едно и също съобщения и не показва текста. Няма да развивам някаква конспирация, но пък кой знае....

1 коментар: