22 декември 2017

Какво става с духовете след като обитанията им се разрушат?

Сиропиталището Белведере доскоро се намираше в град Сейнт Джонс - столицата на канадската провинция Нюфаундленд и Лабрадор. В началото на този месец то бе напълно съборено след като пострада значително при пожар разразил се през април т.г.


Мястото има дълга история, както и твърдения за много обитаващи го привидения. Първата солидна къща е построена през 1826. В нея живее влиятелният и противоречив католически свещеник Майкъл Антъни Флеминг. Той умира през 1850, но изглежда неговият дух не е един от навъртащите се наоколо. През 1859 сградата става женско сиропиталище поддържано от Милосърдните сестри.


Допълнителна информация. Милосърдните сестри на свети Винкенти от Паула (известни и като Викентинки) са католическа организация основана от Викенти дьо Пол през 1633. Те са първите медицински сестри работещи в болниците и приютите. В началото на ХХ век обаче постепенно започват да се появяват и професионалните медицински сестри, които заменят викентинките. Окончателно Милосърдните сестри спират да работят като здравни работници в болниците през 1960. Днес наблягат на образователна дейност - ограмотяване относно въпросите свързани със здравето.


През 1885 сградата се разширява и получава името Белведере.


През 1967 сиропиталището се закрива. Сградата последователно е училище, административна сграда и седалище на католически вестник. През 90-те години започва да излиза информация, че докато е било сиропиталище, в него се е извършвало насилие над някои от момичетата. Никога обаче не са повдигнати официални обвинения на никого. Вместо това започва да се говори за духовете, които обитават мястото.

През 1999 Милосърдните сестри се отказват от правото на собственост върху тази сграда. Властите обмислят за известно време идеята да я направят жилищен комплекс, но се отказват. Пожарът слага край на всякакви идеи.

Но какво става с призраците "живеещи" там?

Една жена работила в сградата между 1971 и 1976 разказва какво и се е случвало.

"Чуваха се стъпки, някой ходеше на най-горния етаж на сградата"

Един чистач разказва колко често е намирал отворени вратите на класните стаи, малко след като ги е затворил. Други служители са отказвали сами да влизат в къщата, защото са чували стъпки. Една "контактьорка" твърди, че е усещала страданието на момичетата живели някога там.

Е, сега къде ще отварят и затварят врати тези духове?

Според някои, те ще останат там и ще се "преселят" в новата сграда, която рано или късно ще бъде построена върху парцела. Има такива случаи.

Според други, те ще са свободни да се преселят "отвъд" след като мястото свързано с техните страдания вече е разрушено.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Енциклопедия на невъзможното: телефонът на Томас Едисон за връзка с духове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)