20 декември 2017

Реални наблюдения на Дядо Коледа

Тази статия не е шега, действително има хора, които твърдят, че са виждали паранормален Дядо Коледа. От години знам, че има такива случаи и всяка година си казвам, че ще публикувам по Коледа подобен материал, но все става нещо - или забравям, или междувременно излизат по-интригуващи материали за превеждане или пък в пристъп на скептицизъм отказвам да пиша "такава глупости". Е, тази година най-после "коледното чудо" стана - представям ви няколко истински (?) случаи на видян летящ дядо Мраз ... така де, дядо Коледа.

От статията на английски взимам подбрани случаи, те са доста повече, но не смятам да ги превеждам всичките. Основно са от три типа хора - такива, които са все още деца и знаят, че Д.К. не е реален, но са го виждали; такива, които са го виждали като деца, но сега са възрастни и въпреки това са сигурни, че детската им случка е досег със свръхестественото и такива, които са го виждали като възрастни (не се споменава дали са били под влиянието на алкохол или наркотици).

От трите групи, оказва се, че на възрастните са най-глупави историите (защо ли...), затова основно ще прочетете няколко детски наблюдения.

***********************

Бе Бъдни вечер 2002, Ню Йорк. Моите родители бяха поканили няколко приятели на вечеря. Реших да се прибера в стаята си и да гледам телевизия, но нямаше нищо интересно. Затова започнах да се шлая из коридора.

Къщата ни е голяма, нямаше никого с мен тогава, всички бяха в кухнята.

След няколко минути видях дебела фигура на няколко метра от мен. Носеше някакво подобие на коледен костюм и бе клекнал. И като дете не вярвах в дядо Коледа и сериозно се шашнах - имаше непознат човек в къщата ни!

Веднага изтичах в кухнята и казах какво съм видял. Всички се ухилиха и дори казаха на шега, че съм видял Дядо Коледа. Не пожелаха да отидат да проверят, а мен ме беше страх да отида пак в коридора, затова останах във всекидневната при другите.

След две години странният гостенин отново се появи на Бъдни вечер. Лежах си на дивана, родителите би бяха в кухнята и говореха за някакъв бизнес. Внезапно видях как огромен човек пълзи под елхата. В следващия миг изчезна, но преди да го направи, погледна към мен и каза "Шшшт". Отново избягах в кухнята и останах там.

Странният човек се появи още няколко коледи.

***********************

Аз съм на 13 сега (разказва историята през 2003), но помня ярко какво се случи като бях на 7. Бе тъмно, бе около полунощ на Бъдни вечер. Бях в леглото, но не спях. Внезапно видях червена светлина излъчвана към прозореца ми. Погледнах към небето, но единственото, което можех да видя, бе червената светлина излъчвана от някакъв малък обект. Не се чуваше звук от перки на хеликоптер или нещо подобно. Вместо това чух биещи камбанки и стъпки по покрива. След малко светлината изчезна.

***********************

Преди две седмици стар приятел дойде да ме види. Бяхме си загубили следите, но той бе успял да ме издири отново и да ми прати коледна картичка. Аз го попитах дали помни какво се случи на Коледа преди много години (през 1978). Ние бяхме отвън, живеем един до друг.

Трябва да е било около 7:30 вечерта, нощното небе бе ясно. Внезапно чухме звънчета в далечината, които постепенно се приближаваха. И двамата погледнахме нагоре и видяхме летяща шейна теглена от елени. Веднага се втурнахме вътре и разказахме на семействата си какво сме видели, но те само се засмяха и не ни повярваха.

Моят приятел отговори, че разбира се, че помни, но не разказва тази случка на никого...ясно защо.

***********************

2006. Аз се прибирах от леля ми, където имаше парти. Аз плачех, защото един от братовчедите ми беше казал, че Д.К. не е истински. Завих на ъгъла на нашата улица и видях голяма червена шейна с елени на нашия покрив! Тогава дядо Коледа излезе от комина!

Казах на нашите, но никой не обърна внимание. След време баща ми се качи на покрива да го поправи, защото беше прокапал...и видя две дълги прави линии на него.

***********************

Израснала съм в предградие на Мемфис, Тенеси. Това се случи през осемдесетте, бях на 8-9 тогава. Прибирахме се с родителите ми от коледно парти. Докато паркирахме пред нас, видяхме Д.К. в шейна рееща се над къщата ни. Чуваха се коледни звънци. Шейната бе осветена, така че добре можехме да видим Старецът в нея, той бе в традиционното си облекло.

Никога няма да забравя изображението на лицето на баща ми - тотален шок. Той бе диспечер на въздушния трафик и когато отиде на работа след празниците, попита за това, което видяхме, но нищо не откри.

През 2009, по време на Черния петък, аз бях на опашката в местен магазин и започнах да си говоря с друга жена. Говорехме за коледното пазаруване и внезапно тя спомена, че нейния брат е видял Д.К. в коледна шейна преди две години. Останах с отворена уста - значи не само ние сме го виждали. Винаги, всяка Коледа, аз гледам навън дали отново ще го зърна.


Как да си обясним тези наблюдения? Като изключим рационалните обяснения - измами, халюцинации, детски сънища и т.н. пак се сещам за поне три ирационални.

Първото - извънземни! Има теория, че те посещават нашата планета, но ни се показват под други форми, за да не уплашим. Най-известният пример са бухалите. Може би и тук е същото нещо - маскират се като нещо познато и обичано, за да не стресират децата. Поне един от случаите описани по-нагоре има типични НЛО характеристики. Ако очевидците от горните истории се подложат на регресивна хипноза, нищо чудно да излязат доста интересни неща.

Второ обяснение - тулпи! Многократно съм разглеждал идеята, че човешките мисли могат да приемат физическа форма, това са така наречените тулпи. По коледа много хора (основно деца) мислят за едно и също нещо - дядо Коледа с подаръците и ето, че той се материализира.

Трето обяснение - дух! Не знам дали сте запознати, но западната легенда за дядо Коледа се базира на историята на християнския светец Сейнт Никълъс, който на практика е източноправославният Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Много интересни неща и загадки има около него и може би някога ще му посветя статия, макар да не съм християнин. Според някои той дори не е реална личност, а самият той легенда. Но ако приемем, че наистина е живял някога, защо да не приемем, че духът му се връща по Коледа? Така би се обяснил първия описан случай, в който белобрадият старец изчезва пред очите на детето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)