16 декември 2017

Резултати от първото допитване "Мистерика"

Приключи първото допитване направено с помощта на Гугъл Формуляри. Резултатите са много интересни и надминаха очакванията ми. Мислех анкетата да е отворена цял месец и се надявах да се съберат поне 50 гласа. Тази бройка се събра за по-малко от два дни, през следващата седмица след това много малко нови хора гласуваха и затова затворих формуляра. Крайният брой на гласувалите е 65. Много добра бройка.

Анкетата изискваше всеки от гласувалите да въведе имейл адрес. Още тук се получиха изненади. Оказа се, че хора, които преди години са ми пращали истории, продължават да четат блога, разпознах ги по имейлите им. Това много ме радва. Не сме си писали отдавна и мислех, че вече не се интересуват, но ето че все така са редовни читатели. Благодаря!

Първият реален въпрос бе този:


52 човека са гласували с "Да, много", почти всички останали с "По-скоро да". Има един отговор "Все още не мога да преценя", което не е лошо, но ми стана странно, защото в следващият въпрос, ако не ме лъже паметта, човекът бе отбелязал, че следи блога от 3-5 години. Явно му трябва още време, за да реши става или не "Мистерика". Това бе изненадата тук. Надявам се, този читател да го убедя със новите рубрики и статии, които съм планирал за 2018.

От колко време следите блога?

Тук разпределението на отговорите е доста равномерно. Което ме радва - имам както нови читатели, така и хора следящи "Мистерика" от години.


Следващият въпрос бе "какви статии предпочитате?", той имаше и свободен отговор. Там бяха дадени интересни писания :)


Тук са най-големите изненади. Очаквах да победи отговорът "Читателски истории", но той остана едва на трето място. На първо и второ са съответно "За духове" и "За странни същества". Изненада бе и това, че "За извънземни и НЛО" са последни. Това коренно се различава с вградената анкета, която пуснах преди много години:


Едно време читателите искаха основно теми свързани именно с извънземните, но явно повечето (включително и аз) претръпнаха от това, че все не се доказва съществуването им и все ги чакаме да се осмелят да ни се покажат открито.

Това бе въпрос с възможност за множествен избор и имаше всякакви комбинации - примерно само за извънземни, или пък всички възможни отговори без победителя "духове". Така че всички теми си имат своите почитатели и ще продължавам да ги застъпвам.

Да обърнем внимание на индивидуалните отговори - написани на ръка.

"Само да не са готварски статии моля те :D"

ОК, ще гледам да не пиша повече за домати :D (Мистерика става Доматика)


"Страшни истории"

"с научна информация"

Ще се опитам да давам повече научни факти. Добра идея.

"Любими са ми статиите за игрите ^^"

"Създания"

"Пътуване във времето, паралелни вселени"

"Различни, с мнение на автора"

Мда, не съм от срамежливите в това отношение, често добавям и моите разсъждения към съответните статии.

"Чета всичко"

Супер!!!

"Бихте ли посетили паранормално място?"

И тук разпределението е доста равномерно, но все пак най-много са тези читатели, които биха го направили, но досега не са били на такова място. Дали пък да не ви организирам една екскурзийка ;)


"Имали ли сте паранормални преживявания?"

Повече от половината отговорили дават утвърдителен отговор, но досега не са пращали свои истории. Защо? Мислите, че не са достатъчно интересни ли? Не се притеснявайте, пратете ми ги.


"Какво очаквате да се случи през 2018?"

Този въпрос има по-малко от 65 отговора, защото някои читатели не пожелаха да отговорят на него. Аз по невнимание оставих повечето въпроси незадължителни.

Най-много са песимистите като мен, които очакват да почне нова глобална война. Дано не сме прави :D


Това бе вторият въпрос със свободен отговор. Ето какво писаха читателите.

"Чудото на революцията у нас, множество природни бедствия с хиляди пострадали, опити за укротяване на южно корейския идиот, нова ядрена авария в Русия, търсене на ново поле за изява на ИД поради приключване на конфликта в Сирия..."

Този отговор от дългогодишна читателка заслужава специално внимание. Чудото на революцията у нас трудно ще се случи :D Не съм и сигурен какво имаш в предвид под революция. Просто Бойко да бъде свален и да дойдат други като него от "друга" партия - не е революция, поне така смятам, защото всички партии са на практика разклонения на един и същи октопод. Истинска революция би сменила системата или поне начина на мислене изцяло. Затова не храня особени надежди, но кой знае...френските дребни собственици и руските мужици са се надигали и са помитали "вечната власт дадена от бога", защо и заспалите българи да не се събудят.

Може би имаш в предвид "севернокорейския идиот"? Не знам дали не остана само един начин за неутрализирането му...

"нова ядрена авария в Русия"...настръхвам от това пророчество...защото не е невъзможно!

"Нищо"

"Както винаги ,нищо интересно xD"

Как не се сетих самият аз да сложа "Нищо" като отговор за избиране, има логика.

Каквото стана на съдбата изтъче :D

по скоро нещо по скромно или бих казал реално например нови технологии или доказване на свободната енергия

Нещо скромно - доказване на свободната енергия :D А, дано!

Световното по футбол :D Иначе много интересни неща предстоят, но едва ли през 2018

Нищо, поредната скучна година ( По- добре никога да не става интересно)

Мистерика да има приложение

Земетресения; да се разбере, че неделните са сред нас; нещо със слънцето

Светът да стане по добър :)

Евала!!!

Въпрос за пола на читателите. Доволен съм, че "Мистерика" е интересна и на мъжете и на жените.


Въпрос за възрастта на читателите. Доминират младите читатели между 14 и 30 години. Общо те съставляват близо 70 процента! Това от една страна е добре, но и малко ме разочарова, очаквах по равномерно разпределение и тук. Ще помисля как да привлека и по възрастни читатели.


Като цяло съм много доволен от анкетата. Ще има и в бъдеще анкети и на много от въпроси ще слагам възможност за написване на свободни отговори.

Благодаря на всички гласували, както и на негласувалите - дано се престрашите следващият път, не хапя :)

6 коментара:

 1. Правилно - северно корейския идиот имах в предвид. По същото време обяснявах на едни интелигентни хора защо Южна Корея е икономически по-стабилна, въпреки че е два пъти по-бедна на природни ресурси, та съм се оплела ...😂 А иначе чудото на революцията у нас ми е по-скоро пожелателно. Коригиране на политическия модел (щото принципно си е добър), премахване на партийния фактор и замяната му с професионално доказани личности в съответните сфери, районирано избиране на по-малко депутати с хъс за работа в името на държавата. Изтриването с правата лопата на всички крадливи дупедавци и гъзоблизци от държавата. Туй е мойта революция. Малка ама подредена почти в главата ми.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. "Рибарските лодки са като бойни кораби, защитаващи хората и родината. Рибите са като куршуми и артилерийски снаряди." - реален лозунг в Северна Корея.

   Звучи ли ви познато? Имали сме подобни абсурдни лозунги по татово време....

   Изтриване
 2. Лозунги много и ги помним още. Страшно е ако големите на деня се престрашат да посегнат на нефта в задния двор на лудия корейски пич (както заграбиха нашето злато, ама нашите сами се надупиха). Щото оня е невменяем - има големи бомби и малко акъл и иронично казано ще стане интересно. Въпрос на време е обаче, защото едната война свършва,търси се терен за нова. Въпросът е кой ще изгори...

  ОтговорИзтриване
 3. То терена се намери - Ерусалим

  ОтговорИзтриване
 4. Трябваше да се чете "неземните", а не "неделните". Може би гугъл ме е поправил, знам ли?!��

  ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)