04 декември 2017

Стивън Кинг ли е убиецът на Джон Ленън?

Джон Ленън, легендарният музикант и вдъхновител на хипи-движението, умира на 8 декември 1980, прострелян от Марк Дейвид Чапман, умопобърканият почитател вдъхновил се от книгата "Спасителят в ръжта" за убийството. Между другото проверих, студентският празник 8-ми декември не идва от това събитие, празнува се още от 1916 г.

Има обаче хора, които не вярват в тази официална версия. Според тях истинският убиец е не кой да е, ами писателят Стивън Кинг!

Всичко тръгва от тази фотография. Тя е направена няколко часа преди смъртта на Джон Ленън и на нея се вижда как той дава автограф на свой фен, който в последствие ще бъде идентифициран като Марк Чапман.


Ето я и в цветен вариант:


Няколко месеца след убийството Стийв Лайтфут, друг фен на Ленън, вижда една снимка в един вестник и веднага разпознава Чапман на нея. Чуди се обаче защо в цялата статия го наричат Стивън Кинг. Скоро разбира, че това всъщност е новоизгряващ по онова време писател и вместо да признае, че се е объркал, решава, че Кинг е истинският убиец! На мен Лайтфут ми изглежда почти толкова луд колкото и Чапман. Ето сравнение между Марк Чапман и Стивън Кинг.


Аз не виждам голяма прилика, но дори и да имаше, това пак не значи, че известният писател има нещо общо със смъртта на Ленън.

Лайтфут обаче държи на своето, през следващите десетилетия той организира цяла кампания срещу Кинг. Дори ще намери още "доказателства".

Защу му е на Кинг да убива Ленън? Според Лайтфут на него са му платили, за да го направи. Това е мръсна поръчка на американските президенти Ричард Никсън и Роналд Рейгън. На тях Джон Ленън им е пречел със своите песни за мир и любов. Марк Чапман е бил нает, за да отвлече вниманието и да поеме вината върху себе си...

Ето едно от "многото" доказателства, които Лайтфут изтъква в подкрепа на теорията си. В броя от декември 1981 на списание "Плейбой" е публикувано последното голямо интервю на Джон Ленън преди да бъде застрелян. В същия брой е публикувано и есе на Стивън Кинг посветено на филмите на ужасите. В него писателят споменава песента на Ленън и Маккартни "Всичко от което имаш нужда е любов". Интересно "доказателство" нали...


През 90-те години Стивън Кинг бе блъснат от неизвестен автомобилист. На други места в Интернет четох, че много фенове на горната конспирация прилагат и това като доказателство. Ето, властите се опитват да прикрият истината, да убият убиеца, за да не вземе пък да си признае.

Четох обаче и едно друго леко иронично мнение относно въпросният инцидент. Има съвсем друга конспирация според която Джон Ленън въобще не е мъртъв, ами си живее някъде на спокойствие далеч от досадните журналисти и фенове. Дали пък той не е неизвестният шофьор опитал се да прегази Кинг? Колко пъти през годините тези двамата ще се опитват да се убият един друг?!

ДОПЪЛНЕНИЕ: Сега се сетих да проверя какво е станало с Марк Дейвид Чапман след убийството, мислих, че и той е мъртъв. Съвсем не! Живее си в затвора, където излежава доживотната си присъда и през няколко години пуска молби за помилване. Засега е подал 9 и всеки път получава отказ. Защо теоретиците на конспирацията не се съсредоточат върху него? Ако признае истината и докаже, че не той е убил Ленън, веднага ще бъде пуснат от затвора и няма да има нужда да подава молби за помилване. Защо не го прави?! Това как се връзва с умопобърканите приказки на Лайтфут?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Убийството на Кенеди и две мистериозни обаждания

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)