03 декември 2017

КИНО МИСТЕРИКА - епизод 3 (03.12.2017)

За разлика от предишните два епизода, този няма да го започна с късометражен филм на ужасите. Вместо това давам това видео разглеждащо теорията, че през 1965, преди повече от половин век, в Кексбърг, САЩ се е разбило НЛО. Кораб на извънземните ли е било това? Руски сателит? Таен американски проект?Следва трейлър за "Deadpool 2". Не съм гледал първия филм, нито имам идея за какво се отнася, но настоящият трейлър не е стандартен, направо е гениален, нямаше как да не го дам.История с продължение. В епизод 2 на "КИНО МИСТЕРИКА" представих Културен център "G8". Една от забележките ми бе следната:

Другото е, че на сайта на културния център са дали имената на филмите, но не и повече информация за тях, трябва сам да си ровиш в Интернет, за да видиш за какво става на въпрос.

Оказах се повече от прав, това е проблем! Ето какво се случи. Видях в програмата филм озаглавен просто "M". Потърсих в Интернет и ми излезе някакъв немски криминален трилър от 1931. Останах с впечатление, че са пообновили лентата, пооправили са картината и звука и отново са пуснали този филм по кината. Сюжетът е следния...

СПОЙЛЕРИ СПОЙЛЕРИ СПОЙЛЕРИ

В немски град се появява сериен убиец на деца. Полицията започва да го издирва. Ченгетата са навсякъде в търсене на психопата. Това пречи на подземния бизнес - контрабанда, нелегална продажба на алкохол и т.н. Затова гангстерите също започват да издирват убиеца - за да го премахнат и полицията да спре с акциите по издирването му. Едновременно и двете групи го гонят - полицията и мафията. Интересен сюжет, ПРЕПОРЪЧВАМ ГО, мислех си, че именно този филм отивам да гледам.Да, ама не. Оказа се, че "M", който излъчиха не е немски, ами български, не е от 1931, а от 2017 и не е пълнометражен, а късометражен (20 минути, билет 5 лв). И все пак не останах недоволен, защото...

СПОЙЛЕРИ СПОЙЛЕРИ СПОЙЛЕРИ

Филмчето също имаше интересен сюжет. Дори по-голямата част от него бе черно бяла, подобно на стария немски трилър. Разказва се за едно момче от горните класове, на което телефонът му го съветва какво да прави - подкупи даскала, разбий вратата, извади пистолета. Тоест има лек паранормален мотив. Езикът е нецензурен, затова филмчето е 16+. ПРЕПОРЪЧВАМ ГО. Трейлър засега няма, даже все още не мога да намеря информация за този късометражен филм.

И така препоръчвам и двата филма "М", макар единия да не съм го гледал, а само да знам сюжета, а другия да го гледах по погрешка.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Още подценени, но култови филми - Inferno (1980)
Още подценени, но култови филми - Sugar Hill (1974)
Още подценени, но култови филми - The Pit (1981)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)