11 ноември 2016

10 признака, че може би притежавате свръхестествени дарби

Продължава да е спорно дали има неща като ясновидство, четене на мисли и т.н. Някои хора твърдят, че имат такива способности и дори вземат пари чрез тях. А всеки от нас е имал моменти в които е предугаждал какво ще се случи - все едно сме поглеждали в бъдещето. Всичко съвпадение и случайност ли е или както се казва "има нещо"?

Тук давам един субективен списък, според някои, ако повечето неща от него са верни за нас, значи имаме "дарби". Дали е така не знам, сравнявам точките със себе си.

1. Често имаме дежавю

Дежавюто е преживяване, при което човек изпитва чувството, че вече е виждал дадена ситуация. Рядко ми се случва, така че бих казал "НЕ".

2. Имаме странни усещания около "третото око"

Казват, че "третото око" на човека се намира на челото му. С него "вижда" невидимото, духовното. Със сигурност досега нямах никакви странни усещания там, макар че сега, като прочетох написаното, сякаш се появи някакво напрежение. Явно това е психологически ефект. Затова "НЕ".


3. Психометрия

Това самото е недоказана паранормална способност и мисля, че добавянето ѝ в този списък е нелогично. Искаме да докажем, че имаме свръхестествена дарба като покажем, че имаме свръхестествена дарба. Че ако наистина я имаме, защо са ни другите точки от списъка?!

Иначе психометрията е способността да докоснем даден човек или предмет и да разберем историята му, какво се е случвало с него в миналото. При мен - твърдо "НЕ".

4. Сетивата ви са доста изострени

Чувате ли съвсем тихите шумове? А виждате ли добре в мрака? Аз мога да кажа, че чувам доста добре, за зрението ми обаче това не е валидно. Все пак "НЕ".

5. Имате ярки сънища

"ДА", определено.

6. По-чувствителни сте към негативното от обикновено

Според написаното в оригиналната статия, това може да има различни прояви. Като голяма нетърпимост към негативните хора и полагане на неимоверни усилия за дистанциране от тях. Или пък избягвате определени места, защото ги чувствате заредени с отрицателна енергия. Не гледате новините, защото не можете да понасяте лошите новини.

Е, при мен е точно обратното. Макар често да се възмущавам от негативните новини, не съм спрял да ги следя. Може би съм претръпнал, все пак водя отделен блог посветен на военните конфликти по света. Затова "НЕ".

7. Екстремно съчувствени сте

"ДА", иска ли питане. В момента е български национален спорт мразенето на бежанците. Е, аз съм един от малкото, които не страхуват да кажат "бежанци, добре дошли!" - можете да ме мразите и да се възмущавате от мен колкото искате, вече писах, че съм претръпнал от негативното :P

8. Синестезия

Това е състояние, при което възприятията се свързват едни с други. Едно сетивно възприятие или идейна представа предизвиква в съзнанието същевременно друга представа, от сетиво, което не е било стимулирано. Примерно срещате някой човек и го свързвате веднага с определен цвят или мелодия, без да има конкретна причина за това. Ъ, "НЕ".

9. "Надушвате" опасноста

Чужденци, поживейте дълго време в България и ще започнете и вие да "надушвате" опасностите. "ДА".

10. Телепатия

Още една спорна точка, пак се използва нещо недоказано, за да се докаже друго недоказано. Да, имал съм моменти, в които сякаш се е проявявала телепатия, предполагам и вие сте имали, затова се двоумя какъв отговор да сложа на тази точка. Нека да e "НЕ".

Източник

И така - моят резултат:

"ДА" - 3
"НЕ" - 7

Изглежда нямам дарби :) А, вие?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Малки мистерии: Рики Маккормик
Няколко необичайни редки фобии

5 коментара:

  1. 1-да, 2-не, 3-не, 4-слух-да/зрение-не, 5-да, 6-за някои случаи, например към негативни хора, 7-пак за някои случаи, 8-да, 9-да, 10-имало е случаи. Ако сложа по половин точка на вариант "понякога", стават 6 точки +.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25 май, 2017 01:43

    "Да" - 2
    "Не" - 8

    ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)