14 март 2016

Интернет мистерии - част III


John.com

Никой не знае каква е целта на сайта John.com. Или по-точно каква беше, защото страницата вече е премахната. По времето, когато намерих статията описваща различни интернет загадки, този сайт все още съществуваше, но изглежда са се уплашили от това, че се заговори за него и са го изтрили.

Сайтът съдържаше снимки на обикновени предмети и форми за вход с потребителско име и парола. Един от хората проучвали сайта е разгледал видимата част от кода му. Изглежда собственикът на сайта получава уведомление, ако някой успее да влезе с точното име и парола. Аз пробвах различни пароли, но не успях. Много други хора също са пробвали, но не е известно някой да е налучкал данните за достъп. Не е ясно какво се случва, ако успееш и дали е достатъчна една парола или за всички предмети трябва да се въведат паролите. Според някои, при успешно въвеждане на парола, попадаш в таен чат. Други мислят, че това е просто тестов сайт.

Сайтът датира още от далечната 1994 година и вероятно името му ще струва доста пари, ако се продаде. Според написаното в Интернет, настоящ собственик е някой си Джон Литъл от Купертино, Калифорния, САЩ. Не е ясно дали преди това е имало и други собственици, които да са го продали.


И моето лично мнение е, че този сайт е просто тест. Собственикът му просто се е упражнявал как се правят сайтове. Даже ми прилича на точно определен вид сайт - онлайн магазин. То даже има истински интернет магазин с подобно име - "shopbyjohn.com/" (Пазарувай при Джон). Друго което ме кара да си мисля, че сайта е бил просто експеримент, е това, че е премахнат веднага след като се е заговорило за него чрез статията. Ако някой е целял да състави загадка за хората в Интернет, нямаше да се уплаши, а щеше да се радва, че още хора ще се чудят на странния му сайт.

Все пак има и друг вариант защо може да е премахнат. Това действително е таен сайт, на някакво тайно общество или група престъпници. Те имат пароли и влизат в сайта, където обсъждат кой знае какви неща. Може би са се уплашили да не бъдат разкрити и са изтрили всичко

Illuminatiorder.info

Макар да има хиляди сайтове твърдящи, че са свързани с илюминатите, този е малко по-различен:


На началната си страница има пирамида с два свинкса. Ако цъкнете на левия, се появява следната гатанка - "Кое говори с един глас, но ходи на четири крака сутринта, на два по обед и на три вечерта?" Ако отговорите "човек", попадате на следващи загадки. Не е ясно каква е целта на сайта. По едно време е имал брояч отброяващ дните, часовете и минутите до 13:23:33 ч. на 9 септември 2012. На тази дата обаче не се случва нищо.

В сайтът има много пасажи от Египетската книга на мъртвите. Някои вярват, че това е истински сайт свързан с тайно общество.

Последните данни показват, че сайта е притежание на Марк Пейс, който е журналист и сатирик. Преди е притежавал и друг сайт - whitehouse.org, чрез който се е подигравал на Джордж Буш.Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)