28 март 2016

Мистично преживяване: как животните спасяват една жена в пустошта

Това се случило в Канада през лятото на 2013. Името на жената не се споменава поради съдебно постановление за закрила. Тя била заедно с група приятели сред дивата природа на западна Алберта. Придвижвали се с пикапа на чичо ѝ, но по едно време автомобилът затънал. След няколко безуспешни опита да го освободят, почти всички тръгнали да търсят помощ. В пикапа останали само жената и 38-годишен мъж на име Кевин Глауд (Kevin Gladue). Той винаги е изглеждал като безобиден човек, освен това двамата са се познавали от едно местно индианско училище, където той е работил като готвач. Затова жената без всякакви притеснения изпаднала в сън. Събудила се от това, че Глауд се опитвал да и свали панталона. Започнала борба и жената все пак успяла да избяга, но преди това Кевин я ударил с тежък предмет и ѝ счупил челюстта.

Жената се оказала сред пустоща, боса и с разбита на две места челюст. Вече било късен следобед и тя се опитала да се върне към пътя по който били дошли с пикапа. Не успяла да се ориентира и вместо това се озовала при река Баптистка (Baptiste River). Скоро се стъмнило, завалял дъжд (който продължил няколко дни). Жената изпитвала ужасна болка. Опитвала се да пие от реката, но водата просто изтичала през счупената ѝ челюст. Не мислила, че ще оцелее. Започнала да се моли, именно тогава се появила мечката.

Жената решила, че това е краят, вероятно мечката била привлечена от мириса на кръв и сега щяла да я изяде. Затворила очи докато мечката я подушила. Когато отново ги отворила, животното се било махнало. Видяла я отново от другата страна на реката и тогава жената изпитала силното чувство, че трябва да я последва. Така изминала няколко дни по течението на реката - пеша или плавайки хваната за дънер изгризан от двете страни от бобри.

След няколко дни жената стигнала до мястото където река Баптистка се влива в друга по-бърза река. Тук тя се отдалечила от водата и продължила да се движи през гори и блата. Понякога намирала животински пътеки. Хранела се до колкото може с боровинки, когато можела спяла, а през нощта чувала шепнещи гласове. Всичко било сюреалистично.

Един ден, докато се хранила с плодове и се опитвала да възстанови силата си, жената видяла сърна, която се държала странно - подскачала наоколо като играещо си куче. Последвала я и сърната я завела при стар път. Продължила да върви след животното, което се движело по пътя. Сякаш след безкрайно дълго време, най-после стигнали до добре поддържан път.

Именно тук я намерили. Били се минали 12 дни, жената едвам говорела и била в страшно състояние, експертите дори се учудват, че е оцеляла - боса, със страшна рана (която дори се била инфектирала), сред наистина дива природа, много по-опасна от дивата природа на Европа.

Жената ще претърпи операции и лечението ще е дълго и трудно. Дори и днес, няколко години след онези събития, тя не се е все още напълно възстановила. На 25 февруари тази година, нейният нападател Кевин Глауд най-после е осъден на 6 години затвор.

Жената, която е с индиански произход, питала старейшините за мечката и сърната, които на практика я извели до спасението. Племенните мъдреци и казали, че това са били горски духове и че искат от нея да говори за преживяното, не да си мълчи. Нека хората знаят за това, че има изроди, които нападат жени и не трябва да се мълчи за проблема. В Канада всяка година изчезват по няколко жени, предимно такива от индианските малцинства. Време е да се сложи край на това.

Източник

2 коментара:

  1. "сред наистина дива природа, много по-опасна от дивата природа на Европа." Това сравнение не го разбирам. В Европа има голямо разнообразие от природа, от опасни места, където си умират хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сравнението не е субективно. Става въпрос за площ на местата с дива природа и гъстота на опасни диви животни. Канада води с много и по двата показателя.

      Изтриване

Най-популярни (последни 7 дни)