26 март 2016

Да извикаш НЛО...чрез медитация

Тази снимка на неидентифициран летящ обект е направена в Игъл Маунтън, Юта, САЩ.


До тук нищо кой знае колко необичайно - поредната не особено ясна снимка на НЛО. Обаче има един странен момент в цялата история. Човекът заснел обекта твърди, че предишната вечер е приложил метода на д-р Стивън Грийр за контакт с извънземни. Става въпрос за медитация.

Д-р Грийр е доста популярен сред НЛО средите. Нарекъл е своята техника "CE-5 протоколи" (CE-5 protocols) - близки срещи от петия вид при които хората инициират контакт с извънземните като медитират.

Твърди се, че миналата година д-р Стивън Грийр е провел тайно събитие в Лондон на което хората са медитирали. Тогава отново се е появило НЛО (на долната снимка, където е показан и самия доктор Грийр).


Скептиците остават със съмнения към твърденията на уфолога. Те изтъкват, че д-р Грийр има финансова изгода от цялата тази работа. Организирал е едноседмични семинари на които се провежда обучение как да се прилагат "CE-5 протоколите", като участието е струвало между 700 и 1800 английски лири.

Ето едно интересно твърдение изказано от човек участвал в обученията - първоначално не са можели да видят обектите за които д-р Грийр е говорел, но с напредването на курса, те са се научили как да ги възприемат. Това ме навежда на мисълта - дали докторът не е просто добър хипнотизатор? Просто да внушава на хората, че виждат нещо. Но пък това не би могло да обясни реално заснетия обект с който почнах тази статия.

Освен медитацията, в "CE-5 протоколите" се прилагат и други по-обективни техники. "Сириус" (Sirius) е документален филм от 2013 продуциран от Стивън Грийр. В него, освен всичко друго, се вижда как хората отиват в пустинята или в някое друго подобно затънтено място и примигват с фенерчета към небето. Ако и на небето започва да мига някаква светлина, то значи извънземните са отговорили.


Друг вариант, за който се сещам е, това да не са никакви извънземни, а най-обикновени тулпи създадени през медитацията.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Хуманоиди в южно Чили

2 коментара:

Най-популярни (последни 7 дни)