21 март 2016

Най-страшните градски легенди от всеки щат на Америка - Алабама и Аляска

В щата Алабама се разказва, че веднъж една млада двойка загинали когато автомобилът им паднал от един местен мост. Затова хората са го нарекли "Вратата към Ада". Твърди се, че в определени нощи, ако спреш колата си на този мост и се обърнеш назад, ще надзърнеш в самия Ад.

Днес мостът е затворен за автомобили и трафикът минава по друг маршрут. Това обаче не спира ентусиастите да го посещават с надеждата да зърнат какво има в пъкъла.


В Аляска пък има една легенда, която датира още от времето на индианците инуити. Те разказват как някога, преди много години по тези земи живели горски хора познати под името "торнити" (Tornits). Между двата народа имало мир. Веднъж обаче един торнит унищожил каяка на един инуит, затова индианецът го убил. Това накарало торните да напуснат тези земи и да се преселят неизвестно къде. Все пак някои от тях останали и започнали да отмъщават като отвличат, убиват и разкъсват хора. Днес много хора продължават да виждат тези космати създания. Някои ги смятат за Бигфут, но инуитите знаят - това са торнити и те са враждебно настроени. И до днес често има случаи на изчезнали хора в Аляска и Канада.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)