21 октомври 2015

Деца с черни очи - един сериозен изследовател

Преди няколко години едни от най-популярните паранормални истории бяха свързани с така наречените "деца с черни очи" (без никакво бяло). От известно време обаче не съм попадал на нови и добри истории. Скептиците изтъкват това като доказателство, че всичко е било просто измислица на която и е отминала модата. Може и да са прави, но не е редно предубедено да отминаваме този феномен без да сме го проучили. Един сериозен изследовател заел се с "децата с черни очи" е Дейвид Уитърли. Той се е концентрирал върху намирането на случаи от миналото, преди да се появи съвременната "мода". Именно едни такива стари истории могат да се окажат автентични, а не измислици на някой "яхнал вълната" на това което е популярно днес. Ето един случай изровен от архивите от Уитърли.

Следващият инцидент се е случил през 1974 г. във Франция. Мястото на действието е неназовано село в северния департамент Ен. Двама мъже на име Ален и Патрик решили да си направят автомобилна разходка в прекрасен есен ден. Било 3 следобед. В края на селището решили да свият по различен път. Шофирал Патрик, той спрял пред последната къща с намерението да обърне и да се насочи по друг път. Къщата била от дясно на шофьора и това което видели на двора ги изумило. Там имало 5 фигури. Три били по-назад в ляво, една от фигурите се разхождала бавно пред къщата допирайки стените с две ръце, а друга стояла насред двора и гледала към колата. Ален отворил прозореца, фигурата била на едва няколко метра от него.

Съществата били високи едва около 1.30 м. Всички били облечени в дълги одежди почти до земята, дрехите били декорирани с многоцветни петна. Създанията имали жълтеникава кожа и дълги коси до талията им. Носовете били сплескани, а очите изцяло черни с големина като на топки за билярд.


Най-близкото същество вдигнало ръка в жест подканващ мъжете да дойдат в близост. Това дошло в повече на двамата и Ален се разкрещял на приятеля си да ги измъкне от там. Патрик дал на заден, направил завой и подкарал колкото се може по-бързо.

Малко по-късно двамата събрали още хора и се върнали на мястото - от 5-те същества нямало и следа.

След осем месеца дошъл един изследовател на паранормалното, който проучил случая. Той намерил един съсед, който видял съществата на пътя пред въпросната къща. Описал ги като "деца облечени в жълти мушами".

Източник

******************************

Дейвид Уитърли в друга своя статия обръща внимание и на нещо друго - колко много статуята известна като "Човекът от Урфа" прилича на съвременно същество с черни очи. Тя се оценява на възраст 13 500 и е намерена в прословутото с археологическите си находки Гьобекли тепе в Турция. Издялана е от камък и има размер близък до нормалния човешки ръст. Носът и е счупен, а очите са изцяло черни направени от обсидиан. Няма уста.


Засега не е точно определено какво изобразява тази статуя, макар да има различни теории. Уитърли е говорил с различни учени и един геолог от Бостън му е споделил, че изпитал "зловещо чувство" когато застанал пред този идол. Една журналистка в интервю по радиото е казала, че човекът от Урфа е "много зловещ, много обсебващ".

Някои вярват, че тази статуя изобразява свръхестествено същество, в което древните хора са вярвали, или дори са виждали. Уитърли естествено го свързва със съвременните "деца с черни очи". Може би има основание....

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)