16 октомври 2015

Митични духове, демони и същества: Теке-Теке (Япония)

Теке-Теке (а също Тек-Тек) е името на японски дух и популярна легенда. Историята разказва, че тя била млада жена, която бива срязана на две от преминаващ влак.

Този дух се влачи по ръце по земята. Ако някой я срещне през нощта, трябва веднага да избяга, иначе ще бъде разсечен на две като отмъщение за това, което и се е случило. Една градска легенда разказва за момче което се прибирало през нощта. То минало покрай училището си и видяло на един от прозорците хубаво момиче, което се било подпряло на лактите си. Двамата се усмихнали един на друг, а момчето се зачудило какво прави едно момиче в това училище, защото то било само за момчета. В този момент момичето изскочило през прозореца и разкрило, че долната част от тялото ѝ липсва. Преди момчето да може да избяга, тя го разсекла на две.

В Япония има и друга подобна градска легенда, която някои даже смятат за алтернативна версия на горната история. В нея се говори за момиче на име Кашима Рейко, на което влак отрязал краката. Това изглежда обаче е само оправдание, защото мнозина смятат "Кашима Рейко" за замаскирано име на демона Камен Шинин Ма. Той, под формата на момиче без крака, се появява в обществените бани и пита хората къде са и краката. Ако не отговорят правилно, демонът ще откъсне техните собствени крака. Правилният отговор е да се каже, че краката ѝ са на гара Мейшин. Ако създанието попита кой ви е казал това, трябва да се отговори "Кашима Рейко". Понякога обаче може да попита как се казва, ако в този случай се отговори с "Кашима Рейко", демонът ще атакува. Правилният отговор е "Маската Демон на Смъртта".

Теке-Теке е толкова популярен в Япония, че има поне няколко филма на ужасите посветени на него. Освен това присъства в сериали и анимета.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)