16 ноември 2014

Смразяващи снимки с участието на призраци

Снимките с призраци винаги са били обект на голям интерес от страна на вярващите в "изображения без носител, най-често олицетворяващи душата на починал човек или животно". Много хора снимат сгради и местности, известни с призрачната си активност и се надяват да заснемат привидение. Други пък правят ненарочни снимки, като например семейни такива и случайно заснемат странна мъгла с очертанията на човек, тъмни петна на добре осветени места и други подобни необясними неща и форми. В статия, разделена на няколко части, ще разгледаме подборка на повече от 150 снимки със заснети на тях привидения.

В зелен цвят са моите допълнения и коментари.

"Сега хвани ръката ми. Дръж се здраво. Ще минем през тъмни места, но мисля, че зная пътя. Само не се пускай." 
Стивън Кинг


The Robed Ghost From Hampton Court Palace"

Тази снимка е направена през 2003-та година в дворецът "Hampton Court" в Англия и на нея се вижда призрак в роба, стоящ пред врата в двора на замъка.

През 2003-та година екипът по сигурността в двореца "Hampton Court" в Англия забелязва нещо странно на снимката от една от многото охранителни камери - мистериозна фигура с изумително бледо лице и дълга, черна роба. Дали това е един от многото духове, скитащи се из двореца, построен през шестнадесети век?
"Ние наистина не знаем кой е или... какво е." - казва Вики Ууд (Vicky Wood), дворцов говорител, в интервю за местна новинарска телевизия и допълва: "Ние сме много объркани - това не е шега, не сме го направили нарочно."

Построен през 1525-та година, замъкът "Hampton Court" пази спомени за крале, кралици и много други английски кралски особи. Третата съпруга на Хенри VIII (Henry VIII), Джейн Сиймур (Jane Seymor), умира в двореца при раждането на единственият син на семейството. Петата съпруга на Хенри, Катрин Хауърд (Catherine Howard), бе хвърленa в затвора на замъка, преди да бъде екзекутирана за прелюбодеяние.

Днес замъкът е популярен туристически обект, който привлича хиляди посетители всяка година. Въпреки, че редица костюмирани водачи на посетители минават постоянно през вратата от снимката, "очната ставка" между тях и фигурата от фотографията не дава резултат - нито един от тях не е разпознат. "Говорихме с нашите костюмирани водачи, но те ​​не притежават костюм като този, носен от фигурата. Това всъщност е доста притеснително", казва Джеймс Фоукъс (James Faukes), охранител в двореца.

Охраната е видяла фигурата, след като някой отворил евакуационните изходи при случай на пожар, които се намират в близост до изложбената зала. Екипът по сигурността прегледал кадрите от охранителните камери и забелязал зловещата фигура в роба на снимката по-горе.

Хмм... И на мен не ми прилича на обичаен екскурзовод. 

 "The Brown Lady of Raynham Hall"

През 1936-та година фотографи от списание "Country Life" са заловили на снимка "Кафявата дама" по време на посещението си в "Raynham Hall" в Норфолк, Англия

Легендата разказва, че това е призракът на Дороти Уолпол (Dorothy Walpole) - втората съпруга на жесток човек на име Чарлз Тауншенд (Charles Townshend). Дороти е починала от едра шарка през 1726-та година. Често е виждана да броди из старото имение "Raynham Hall" в Норфолк, Англия. Облечена в кафява рокля, тя ужасявала гостите с празните си очни кухини и съсухреното си лице.
От списанието, в което работели фотографите, наели експерти да проучат снимката. Професионалистите заявили, че нито тя, нито негативът са били манипулирани. Критиците обаче смятат, че фотографите са намазали обектива с грес или по някакъв начин чрез други "чалъми" са постигнали двойна експозиция. Вие на кого ще повярвате?

Наистина - вие на кого ще повярвате? Аз виждам "Кафявата дама" на снимката, а не грес или други мазила.

 "Charleston Ghost Picture"

Призракът на Сю Харди на градското гробище в Чарлстън.
Фотограф-любител прави тази снимка на гробището "St. Fillip" в град Чарлстън (Charleston), Южна Каролина, САЩ. Легендата разказва, че тя е направена точно 99 години след като привидението на снимката, Сю Хауърд Харди, е родила мъртво бебе. Сю починала 6 дни след раждането.

Гробът на Сю Хауърд Харди:

Снимка на гробът на Сю Хауърд Харди. Вижда се нещо като дъга.

Изглежда, че това градче е сцена на голяма призрачна активност. Ето още снимки от него:

От градския затвор:

Старият градски затвор в Чарлстън е на над 200 години и хиляди затворници са починали в рамките на величествените стени на конструкцията. През периода 1802-ра -1939-та, затворът е виждал безброй побои, екзекуции, изнасилвания и убийства. Много жители на Чарлстън са били постоянни негови обитатели. Съдейки от снимките по-долу, те все още са там.


На снимката се вижда нещо като енергийна нишка.

Енергийна сфера до стълбището.

Светлинно петно пред сградата на затвора.

Много на брой енергийни кълба.

Привидение във вътрешността на затвора.

Още от градското гробище:

Видяхте ли момиченцето?

Демон?

Дух в бяло було?

Танцува ли тази жена или се готви да полети към рая?

От параклисът "Strawberry":

Параклисът "Strawberry" е почти 300-та годишна църква в селски район извън Чарлстън.

Игра на гоненица или призрачно хоро?

От офисът на градската поща:

Пощальонът май не е довършил работата си.

Какво ли ще е чувството да замръкнеш в този град и да нямаш къде да преспиш? В пощата ли ще потърсиш подслон или пък... в затвора?

"The girl by the lake"

Кое е това малко момиченце?


На тази снимка, направена на езерото "Dorothy Dunn" в Уисконсин, САЩ, се вижда облечено в рокличка дете, стоящо в близост до водата. Спред фотографът, в момента на правенето на снимката наоколо не е имало деца, а и езерото е отдалечено от къщите и пътищата.

Какво прави тук това малко момиченце? Кое е то? За безотговорен родител ли става въпрос или за самотен дух?

"The Doll House"

Призрачната куклена команда, наблюдавана от кукловода си.
Страх ви е от кукли? Тогава не разглеждайте тази снимка. Инсталирана във ферма в Пенсилвания, САЩ, камерата е заснела на видеоклип групичка от кукли, които се движат сами. В дъното се вижда и човешко лице.

За съжаление видеоклипът липсва.

Още призрачни снимки от видеокамери:

"Бялата дама":

"Бялата дама".
Призрак , известен като "Бялата дама", обитава 820-годишната "Ordsall Hall" в Англия. Никой не знае самоличността на духа, но някои смятат, че тя е любимата прислужница на кралица Елизабет I, Маргарет Радклиф (Margaret Radclyffe).

"Сивата дама": 

"Сивата дама".


Библиотеката "Willard" в град Евансвил, Индиана, САЩ, е обитавана от дух, известен като "Сивата дама". Самоличността на призрака е неясна, но много хора смятат, че тя е дъщерята на Уилард Карпентър (Willard Carpenter), човекът, който е финансирал изграждането на библиотеката. 

Призраци във викторианска къща:

Виждате ли енергийното кълбо? А приведеният дух вляво?

Камерите в 100-годишен викториански дом са уловили енергийни кълба, странни светлини и безплътни гласове.

Хотел "Knickerbocker":

Някой (или нещо) явно си почива на стола. Ами розовата ивица?

Хотел "Knickerbocker" в град Лайнсвил, Пенсилвания, САЩ, има дълга призрачна история.Тук камера е уловила почиващо си привидение на стол.

"Ghost Sex"

И мъртвите очевидно могат да се забавляват.
Дали тази снимка не показва два призрака, правещи секс? През ноември 2011-та година, Даян Карълайсъл (Dyan Carlisl) от Евклид, Охайо, САЩ, се появява в новините, за да съобщи, че внучката й е заснела на снимка два духа, които в момента са били доста заети (вижте и видеото по-долу). Семейството вече е имало няколко спречквания с паранормалното, включително и телефонни обаждания от мъртвите.

Източник
Автор: Борислав Георгиев
Край на първа част.

7 коментара:

  1. Това е обида за паранормалното

    ОтговорИзтриване
  2. Май Изи има предвид че някои от странните неща на снимките са направени с Фото-шоп. :)

    ОтговорИзтриване
  3. и на оня свят май го правят :) :D

    ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)