22 ноември 2014

Аномалната гора в Румъния

Когато се каже Трансилвания, повечето хора веднага свързват тази област в Румъния с Влад Цепеш, прототипът на граф Дракула. Обаче там има и други интересни неща - като гората Хоя Бачу (Hoia Baciu) намираща се край град Клуж-Напока. Дърветата започват буквално от края на града.


Местните хора от дълго време я свързват с различни свръхестествени явления, но местността придобива известност и извън границите на региона едва през 1968, когато биологът Александру Сифт заснема дискообразно НЛО, докато е на научна експедиция в гората.

Гората днес е известна сред паранормалните изследователи като "Румънския бермудски триъгълник". Хора, които са я посетили, разказват, че в нея са започвали да чувстват безпокойство. След като са излизали от нея, са намирали по себе си необясними одрасквания и изгаряния, други са имали мигрена, гадене, повръщали са, а някои дори са имали "загубено време".

Някои от дърветата са деформирани и извити. На друго място, насред гората има едно голо пространство, където не расте нито едно дърво.

Много от местните хора вярват, че гората е прокълната и ако влязат, няма да се завърнат повече. Легендата твърди, че името на гората идва от името на един овчар, който някога влязъл в нея и заедно със своите 200 овце изчезнал завинаги. Според друга легенда, гората е обитавана от духовете на убити селяни, които са хванати там и не могат да продължат духовното си пътуване. Често посетителите на гората чуват призрачни гласове, а някои дори твърдят, че са виждали отрязани глави да се реят сред дърветата.


През последните години гората привлича множество туристи, които търсят срещи с духове, надяват се на духовно преживяване и т.н.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Семейство от Калифорния твърди, че зелени форми населяват дома им
Почти постоянната гръмотевична буря във Венецуела

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)