22 септември 2014

Открит е динозавър, който се е хранил с акули

Spinosaurus aegyptiacus е новооткрит вид динозавър живял преди 95 милиона години. Той е забележителен с няколко неща. Първо това е най-големият месояден динозавър известен на науката. Освен това е бил забележителен ловец и се е хранил с акули....цели акули.

Първите фосили на този вид са открити преди около век, но е нямало достатъчно кости за да се възстанови цял скелет и да се разбере що за животно е това. На долната диаграма са показани в различни цветове различните фосили намирани през годините. Най-старите кости са представени в оранжево и са намерени през 1912, а най-новите в червено.


Това същество е толкова невероятно, че на експертите може би ще им се наложи да премислят това което знаят за динозаврите. Досега се е смятало, че динозаврите са изцяло сухоземни животни, отделно е имало водни влечуги като ихтиозаври, плезиозаври и мозазаври, които малко погрешно са наричани "водни динозаври", макар и да са от друг животински клас. Spinosaurus aegyptiacus е първият земноводен динозавър - живял е и на сушата и във водата.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Ропен - летящия демон от Папуа Нова Гвинея

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)