24 септември 2014

Някогашна конспирация: газови експлозии в Лондон през 1944

В днешно време има множество теории на конспирацията по множество различни теми. Много от тях обаче имат нещо общо - твърдението, че властите прикриват истината. Има немалко случаи в които това се е оказвало точно така - различни правителства се доказва, че са лъгали най-безочливо своите граждани. В настоящия материал разказвам за подобен случай от 1944.

На 8 септември 1944 се спуква газова тръба в Лондон при което последва експлозия. Поне с такива заглавия излизат вестниците на следващия ден. През следващите два месеца постоянно има "газови експлозии" и лондончани, които съвсем не са глупави хора, бързо се усещат, че властите ги лъжат за истинската причина за експлозиите.

Но какво тогава причинява тези взривове? Втората световна война бушува вече пета година, но отдавна небето над Лондон е изчистено от германските бомбардировачи. Кралските военновъздушни сили имат пълно превъзходство над Великобритания.


Както в последствие ще се разбере, причина за експлозиите са германските реактивни ракети, добре известните "Фау-2". Войната обаче е към края си, правителството на Великобритания иска дебело да подчертае това пред гражданите си, властите държат във вестниците да се публикуват хубави новини, а животът в столицата да се върне към нормалния си ритъм. На хората които са евакуирани в други части на страната дори им е казано, че могат да се върнат в Лондон. Някак си, на властите хич не им се иска да признаят, че Хитлер е намерил нов начин да поразява града. Затова най-безочливо излизат с нескопосаната история за "инцидентни газови експлозии".

Хората обаче не вярват, още повече, че често при поредната "газова експлозия" се намира и някакъв странен обект като този показан на снимката (самата ракета) :


Общо Германия изстрелва 3170 ракети като близо половината от тях са насочени към Лондон. Те причиняват множество жертви. Падайки със свръхзвукова скорост, първото нещо което хората чуват е експлозията, когато ракетата удари земята, свистенето идва едва след това. Така жителите на града въобще нямат време да се прикрият.

Най-накрая, на 10 ноември 1944, властите признават истината. Тяхното оправдание да я крият толкова време било , че искали да "заблудят врага".

Днес много хора твърдят, че различни правителства по света много добре знаят какво всъщност стои зад феномена НЛО, но въпреки това продължават да ни пробутват обяснение от рода на метеорологични балони, планетата Венера и т.н., точно както на времето в Англия са пробутвали историята за "газовите експлозии".

Има още един паралел между онези събития и днешните НЛО-конспирации. Британските учени твърдели, че ракетите с течно гориво и с голям обсег са "физически невъзможни". Били убедени в това...докато такива ракети не почнали да им падат на главите.

Днес също учените твърдят, че е невъзможно за една извънземна раса да прекоси огромното космическо пространство и да стигне до Земята.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Китайски мистерии: масово отменени и забавени полети през последния месец
Странен димен кръг над Грънтал, Канада

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)