25 декември 2013

Мистериозните къщи

Тези истории звучат като типични градски легенди с малко истина в тях, но кой знае...

Изпарилата се къща в Англия

Това се случило в английското графство Уилтшър. Жена на име Една Хеджис решила да посети своя приятелка. Тя се качила на велосипеда си и потеглила. Докато се движела по безлюден път в покрайнините на град Суиндън, се разразила буря. Мис Една веднага се измокрила до кости. Тогава видяла самотна къща със сламен покрив в близост до пътя. Дим се виел от комина и мис Една решила да помоли за разрешение да се скрие от бурята.

Вратата и отворил висок възрастен мъж, който мълчаливо я пуснал в къщата. Вътре било топло и в камината горял огън. Единственото нещо, което притеснявало жената било мълчанието на домакина.

След няколко минути стените и тавана на къщата взели да избледняват, а след това напълно изчезнали. Мис Хеджис установила, че продължава да се движи по пътя. Накрая стигнала до приятелката си, там вече били пристигнали и други гости, които са минали по същия път. След като изслушали историята на Една, те и казали, че там има само изоставени руини. Заинтригувана, мис Една се прибрала на връщане по същия път. На мястото, където видяла къщата с мълчаливия стопанин имало само стари основи на къща обрасли с бурени.

Космическата пустота

Един жител на Танзания на име Джума Мбил се прибрал у дома си, но когато отворил вратата, той загубил дар слово. Вместо обичайното му жилище зад вратата го очаквала черна празнота в която проблясвали звезди. Джума огледал къщата отвън - всичко изглеждало наред, погледнал пак вътре - същата картина. В състояние близко до лудост той се обадил в полицията. Когато пазителите на реда дошли, те също се вкаменили от изненада. Да се влезе вътре било невъзможно и опасно - подът липсвал, единствено имало черна бездна. Полицаите направили фотография, която я пратили в университета в Дар ес Салаам. Заключението на учените било потресаващо. Така би изглеждало звездното небе, ако се гледа от една точка в съзвездието Касиопея отдалечено на 86 светлинни години от нас.

Домът на баба Вера

А тази история е от Русия. В село Ключи, Свердловска област живяла набожна старица - баба Вера. Според нейната внучка Нина, която и гостувала през ваканциите, старата жена прекарвала цялото си свободно време в молитва. Преди да си легне, тя затваряла врата с райбер и се прекръствала няколко пъти. Същото правела пред прозорците и готварската печка и след това спокойно заспивала. Оказало се, че това бил способ за защита на дома от крадци.

Едно лято Нина отишла на танци. Старата жена я предупредила да не се връща късно. След танците обаче младежите отишли на реката. Разговаряли и не усетили как наближило времето да се развиделява. Всички тръгнали да изпратят Нина до тях. Но къщата я нямало! Нина тъкмо щяла да почука на съседите за да разбере какво се е случило, когато къщата започнала да се появява.

Момичетата и момчетата първо видели покрива - той се подавал от мъгла висяща във въздуха. След това постепенно цялата къща се появила. Зад един прозорец горял огън и Нина веднага почукала на него. Баба Вера излязла и тръгнала да дои кравата. На въпроса на внучката и казала, че всичко е наред.

Дали с молитвите си, старата жена не е правела къщата невидима за крадци и зли сили?

Автор на оригиналния материал е Владимир ЛОТОХИН

Източник: Паранормальные новости
Дата на оригиналната публикация: 8 декември 2013
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)