14 декември 2013

Мистериозно светещо същество/обект в пристанището на Бристол

Това видео се появи в началото на този месец (на 3 декември по-точно). На него се вижда странно светещо същество във водата край пристанището на английския град Бристол.Експертите по морски същества не могат (поне към момента на писане на статията) да кажат какво точно е това. Предполагат, че може да е медуза, сепия или нещо подобно.

Естествено има и фантастични предположения - като извънземно същество.

Трети пък предполагат, че това може да е поредната провокация на популярния визуален творец Банкси, който е родом от Бристол.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Истински животни серийни-убийци
Орел задига бебе (вплетена анимация в реално видео)Снимка на невероятно същество

3 коментара:

  1. Това по принцип е един вид дълбоководна сепия, която вечер излиза на по- високо равнище да търси храна, примамвайки я със светлината си. В момента немога да се сетя името й, но има още доста видеа освен това. По принцип хората я мислят за извънземно, защото рядко навлиза във водите на населени места (както в случая пристанище на град). Иначе е интересна и красива гледка, има я дае в няколко документални филма ;)

    ОтговорИзтриване
  2. В коментарите на клипа се казва, че е Salp. От видяните снимки и клипчета на Salp, прилича на него.

    ОтговорИзтриване
  3. За жалост salp няма превод на български (поне според Wikipedia). От снимките, тези същества малко ми приличат на медузи, но не са такива.

    ОтговорИзтриване

Най-популярни (последни 7 дни)