20 юни 2013

От архивите: НЛО случаи от 2009

Във връзка с промените, които правя в МИСТЕРИКА, реших да събера в един материал всички по-маловажни статии с НЛО-тематика от 2009. Мисля, че в обзорен материал са много по-интересни за четене, а и кой знае - може би ще успее да се види "по-голямата картина" на случващото се.


Триъгълно НЛО забелязано над Охайо, САЩ на 7 август 2009

На 7 август група младежи са наблюдавали НЛО близо до град Толедо. Ето част от разказа на един от свидетелите:

"Аз живея в Толедо, Охайо и заедно с моите приятели се прибирахме с кола към къщи. Часът бе 1:15 през нощта на 7 август 2009.

Ние шофирахме по Route 579 и разговаряхме за НЛО и извънземни. Видяхме няколко ярки светлини право пред нас. Не им обърнахме особено внимание, но продължихме да ги наблюдаваме.

Скоро забелязахме обаче, че този обект идва право към нас и че е доста голям. Имаше две бели светлини от двете страни и трета по средата, но малко по-нагоре, като по този начин се получаваше триъгълник.

Летеше много ниско. Ние предположихме, че лети на около 150-200 метра над земята. Ние завихме по Reiman Road, но понеже пътя завиваше отново в същата посока в която се движехме, обектът продължаваше да е пред нас.

Спрях колата и отворихме прозорците за да имаме по-добър изглед. Апаратът беше много голям, триъгълен и се движеше с около 120 км/час. Беше напълно безшумен. Мина директно над нас.

Приличаше донякъде на бомбардировач Стелт, но беше доста по-голям, а и летеше безшумно и доста ниско. Когато мина над нас видяхме пулсираща червена светлина."

Връзка за повече информация (на английски)

Над 30 броя НЛО над Мичиган, 2 септември 2009

Двама човека са наблюдавали 30 различни НЛО в щата Мичиган, САЩ на 2 септември 2009.

Според техните свидетелства 6 от тях били "големи", а по-малките сякаш ги ескортирали. Обектите се придвижили от единия хоризонт до другия за една единствена секунда. Три обекта изглежда се приводнили в езерото Мичиган.

Връзка за повече информация (на английски)

Семейство от Вашингтон наблюдава НЛО и извънземно същество. 12 септември 2009

От разказа на една от свидетелките:

Аз живея в малък град в източен Вашингтон. Над нас няма въздушен трафик с изключение на прелитащите от време на време самолети на селскостопанската авиация и "Heart Flight"

Около 2:30 през нощта на 15 юли 2009 аз бях събудена от звук на хеликоптери. Отидох до прозореца и видях няколко от тях. Имах чувството, че търсят нещо.

Два дни по-късно моята дъщеря се прибирала с колата около 11:30 вечерта, когато видяла един хеликоптер да лети към града. Когато стигнала вкъщи и излязла от колата чула странен жужащ звук и видяла странна пулсираща светлина в посока север - североизток. Звукът и светлината продължили цяла нощ.

Четири дни по-късно, дъщеря ми се разхождала в един спокоен ден без вятър, когато чула същият звук отново и внезапен порив на вятъра минал покрай нея.

Преди 15 дни дъщеря ми забелязала отново пулсиращи светлини. Тя излязла навън за да вижда по-добре. Внезапно преминал един хеликоптер. Няколко минути по-късно тя ме извика - "мамо, можеш ли да усетиш тази миризма ?". Миризмата беше остра и парлива, някак си металическа. Ние затворихме всички врати и прозорци в къщата.

На 11 септември 2009 аз и дъщеря ми излязохме вечерта навън за да погледаме звездите. Видяхме една "звезда" да се движи от запад на изток, като постепенно ускоряваше. След това видяхме още две светлини, които се движеха на зиг-заг или спираха и започваха да се движат отново. Прибрахме се вътре леко уплашени, но и развълнувани.

На 12 септември 2009 около 10:30 вечерта отново излязохме за да погледаме. Видяхме ярък обект близо до планините. Изведнъж той се насочи много бързо към нас. Ние бяхме ужасени, той спря на края на града, което е близо до нас. Ние се прибрахме вътре и наблюдавахме през прозореца. Обектът бе там 2 часа. Бяхме много уплашени. Оставихме всички светлини включени, прибрахме котката, заключихме вратите. Не можехме да спим. Около 3:00 часа дъщеря ми отиде до кухнята и когато погледнала през прозореца видяла сиво същество да се движи в двора.

Не мога да ви опиша колко сме изплашени. Въобще не си измисляме."

Връзка за повече информация (на английски)

Мистерия около 'горящ самолет' над Бреан, Англия

На 28 октомври 2009 Шерън Уиткоум (Sharon Witcombe) от малкото английско село Бреан наблюдавала нещо, което определила като 'горящ самолет'. Това се случило около 17.15 часа.

Свидетелката казва, че ясно видяла пламъците. Дори се качила заедно с майка си на колата и излезли извън селото от страх да не се разбие върху тях.

Когато се върнали след известно време, нямало следа от 'самолета', но Шерън ясно можела да усети миризмата на изгорено.

На тази дата няма съобщения за самолетни инциденти, какво тогава са видели двете жени ?

Връзка за повече информация (на английски)

Тексас - притегателно място за НЛО през месец Ноември 2009

Изглежда американския щат Тексас се е превърнал в притегателно място за неидентифицираните летящи обекти през последния месец. Само за 20 дни има 28 съобщения подадени към сайта на MUFON (а колко ли са неподадените). Ето няколко от най-интересните:

1 ноември 2009 - голям тъмен обект прелетял безшумно на около 300 метра височина.

2 ноември 2009 - светещ златисто оранжев обект преминал по вечерното небе.

6 ноември 2009 - наблюдавани три светлини в триъгълна формация.

9 ноември 2009 - цилиндричен метален обект.

12 ноември 2009 - видян гигантски черен триъгълник със светлини в краищата.

18 ноември 2009 - шест мигащи светлини в една линия.

Връзка за повече информация (на английски)

НЛО спира електричеството в Аржентина

Дата: 27.11.2009

Светещ обект е преминал по небето над областта Салта в Аржентина в 2 часа през нощта. След като е изчезнал, електричеството е спряло, а телефонните комуникации са били нарушени. Всичко е възстановено едва след няколко часа.
Връзка за повече информация (на английски)

Странна светлинна аномалия над Денвър, Колорадо

Тези снимки са направени ноември-декември 2009, макар че точната дата така и не е спомената.

Връзка за повече информация (на английски)

Триъгълно НЛО, 23 ноември 2009

По сведенията на самия очевидец:

Прибирах се от работа в 1:30 през нощта, когато забелязах светлини реещи се над моя квартал. След като ги забелязах, те започнаха да се придвижват в моята посока, докато над мен не застана странен летателен апарат. Той беше с триъгълна форма, с осветена долна част и напълно безшумен. Имах чувството, че съм го виждал и преди, но не мога да си спомня къде. След около 5 минути той продължи своето движение. Аз продължих да шофирам към къщи, като се опитвах да следя едновременно пътя и странното нещо в небето. То сякаш ме следваше. По някое време забелязах, че апаратът сякаш е на по-голяма височина. Скоро той изчезна от погледа ми.

Дадената по-долу снимка не е от този инцидент, но наподобява това, което вероятно е видял очевидецът.Връзка за повече информация (на английски)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)