28 февруари 2013

Необичайни артефакти от миналото

Съществуват множество необичайни артефакти за които се твърди, че идват от дълбока древност. Някои от тях са съвременни фалшификации, но едва ли можем да твърдим това за всичките.


Римските додекаедри (Dodecahedrons)

Намирани са в Италия, Германия, дори в Уелс. Имат 12 страни, имат голям отвор от едната страна и по-малки от другите. В някои от тях е намиран восък. Учените не са сигурни за какво са ги използвали римляните. Удивително приличат на съвременни машинни части.


Метална спирала от преди 20 000 години

В Русия, край бреговете на река Нарада са били намирани на дълбочина 20 и повече сантиметра, странни метални предмети. Някои са направени от мед, волфрам и молибден. Последните два се водят за редки метали и трудно се обработват поради необходимата висока температура. Сякаш са съвременна изработка, но се оценяват на хиляди години.


Древни карти на света

Съществуват множество карти върху камък, кожа или пергамент, които показват части на света преди официално да са били откривани. Едва от най-известните е на турския адмирал Пири Рейс.


Конекторът на Уилямс

Този странен камък е кръстен на неговия откривател Джон Уилямс. Той твърди, че го е намерил един ден докато се разхождал по обичайния си маршрут. Подритнал един камък и с изненада видял, че към него е прикачен нещо като електрически конектор.


Всички тези предмети ли са измама? Или са следи от древна високоразвита земна цивилизация? А може би са артефакти останали от извънземните, посещавали някога Земята?

Източник: Who Forted?
Дата на оригиналната публикация: 5 февруари 2013
Връзка

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)